ERDON Helyi hírek

2018.05.24. 13:20

Egységben az erő a kiskereskedelemben is

Szerdán a nagyváradi Trade Centerben rendezett expót gyártók és kiskereskedők számára a CBA Nord Vest franchise cég.

Szerdán a nagyváradi Trade Centerben rendezett expót gyártók és kiskereskedők számára a CBA Nord Vest franchise cég.

A CBA Nord Vest 2002-ben kezdte meg tevékenységét Szatmárnémetiben. Jelenleg tizenkét megye több mint 350 cégével működik együtt, háromezernél több terméket forgalmaz, melyekből több mint 650 saját termék. A cég Nagyváradon az Ogorului utca 35. szám alatt működtet kereskedelmi egységet.

A CBA Nord Vest szerdán a nagyváradi Trade Centerben szervezett vásárral egybekötött kiállítást a vele együttműködő gyártók és kiskereskedők számára. Ezen az expón negyven kiállító volt jelen Romániából, Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Ausztriából, akik zömében élelmiszeripari termékeket gyártanak, de voltak nem élelmiszertermékeket gyártók és különböző szolgáltató cégek is. Ez az első ilyen expó Nagyváradon, ezt megelőzően a CBA Nord Vest öt alkalommal szervezte meg ezt az expót Szatmárnémetiben.

Közvetlen kapcsolat

A franchise cég száz százalékban romániai tőkéből működik, hangsúlyozta Barta Lajos cégtulajdonos a kiállítás helyszínén, majd a továbbiakban kifejtette: „célunk az, hogy egy ernyő alá vonjuk be a független kiskereskedőket, hogy egységes gondolkodást képviseljünk, mert hosszú távon nincs más esélyünk a túlélésre a nagy nemzetközi üzletláncokkal szembeni harcban. Ez az expó egyike azoknak az eseményeknek, amikor találkozhatunk, gondolatokat cserélhetünk, bemutathatjuk a termékeket, amelyeket nem is mi, hanem maguk a gyártók mutatnak be, mi csak közvetlen kapcsolatot teremtünk a gyártó és a kiskereskedő között, mely utóbbinak másképp nem lenne alkalma nagy gyártókkal találkozni. Itt a gyártó is fontos információkat gyűjt be a legfontosabb láncszemektől, azoktól, akik nap mint nap kiszolgálják a fogyasztókat.” Barta Lajos leszögezte: „a mi érdekünk az, hogy a kis üzletek megéljenek hosszú távon, és tíz év múlva is beszélhessünk még hagyományos kereskedelemről Romániában”.

A cégvezető szerint bár közvetlenül nem lehet, de különböző közvetett módokon a kormánynak támogatnia kellene a hazai termelőket és kiskereskedőket, hiszen ezt más európai államok is megteszik. A szerdai expón a negyven kiállító mellett a CBA Nord Vest által meghívott kiskereskedők vettek részt, a gyártók és szolgáltatók erre az alkalomra speciális ajánlatokat, sőt, ajándékokat is kínáltak az expón rendelő kiskereskedőknek.

Fizetett hirdetés

HB 30347

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!