ERDON Helyi hírek

2017.05.07. 20:21

Az anyukák is gyermekké válhattak

Különleges anyák napi ünnepséggel készültek a Lorántffy Zsuzsanna gimnázium harmadik osztályosai: ezúttal az édesanyák mellett a nagymamák, sőt, az apukák is hivatalosak voltak.

Különleges anyák napi ünnepséggel készültek a Lorántffy Zsuzsanna gimnázium harmadik osztályosai: ezúttal az édesanyák mellett a nagymamák, sőt, az apukák is hivatalosak voltak.

A péntek délutáni ítéletidő dacára a harmadikosok összegyűltek megünnepelni azokat, akik a legközelebb állnak hozzájuk: az édesanyjukat – de nem csak őket. Az ünnepségen előadott dalokat és verseket ugyanis Koncz Ágota tanítónő úgy válogatta össze, hogy ne csak az édesanyáknak, hanem a nagymamáknak is szóljanak, hiszen, amint bevezető beszéde során is elhangzott, a nagymamák igazi kincsek, s különleges, egyedi kapcsolat köti őket az unokákhoz.

Együtt

„Öleljük őket magunkhoz és adjunk hálát Istennek, hogy vannak nekünk” – mondta a tanítónő. S mivel a gyerekekben megfogalmazódott az, hogy édesapjukat is fel szeretnék köszönteni, őket is meghívták az ünnepségre.

Koncz Ágota bevezetőként elmondta: az emberek szívében a édesanya különleges helyet foglal el, ő az, aki számára mindig mi, gyermekei vagyunk a legfontosabbak. Ő az, akivel örömünket, bánatunkat mindig megoszthatjuk, akiben mindig megbízhatunk. „Különlegesen széppé szerettem volna tenni a mai napot, ezért kérleltem a drága nagymamákat, hogy jöjjenek, legyenek itt, hisz általuk a mellettük ülő édesanyák is gyermeknek érezhetik magukat” – hangzott el.

A műsor egy eredeti és megható momentummal kezdődött: a gyerekek egyenként, egy-egy szál virággal vonultak be az osztályterembe és mindegyikük egyetlen jelzővel elmondta, milyennek látja édesanyját: jószívűnek, megbocsátónak, csodálatosnak, féltőnek, önzetlennek, szépnek, vagy épp problémamegoldónak. A későbbiekben elhangzó énekek és versek könnyeket csalogattak a jelenlévők szemébe. Az utolsó momentum is különleges volt – az ének közepén a gyerekek elindultak és megfogták édesanyjuk és nagymamájuk kezét. Az osztály ajándékokkal is készült: a gyerekek saját képüket ragasztották egy gipszkeretbe, melyet ők maguk díszítettek ki. Ezt az édesanyjuknak adták, a nagymamák pedig szintén a gyerekek által kifestett, gipszből készült szíveket kaptak.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!