ERDON Helyi hírek

2018.11.19. 13:08

A RER már felkészült a télre

Negyven járművel és megfelelő mennyiségű csúszásgátló szerekkel várja a telet a Nagyváradon a hóeltakarítással megbízott a nagyváradi Köztisztasági Vállalat (RER) cég.

Negyven járművel és megfelelő mennyiségű csúszásgátló szerekkel várja a telet a Nagyváradon a hóeltakarítással megbízott a nagyváradi Köztisztasági Vállalat (RER) cég.

Pénteken délelőtt Florin Birta, Nagyvárad alpolgármestere tartott terepszemlét a nagyváradi Köztisztasági Vállalat (RER) Morii utcai telephelyén, ahol a cég felsorakoztatta azokat a járműveit, amelyeket hóeséskor bevetnek majd az utak, terek megtisztítására. A helyszínen Florin Birta elmondta: az idei télen a város mind a 932 utcája benne van a hóeltakarítási programban, a város pedig sürgősségi szempontból négy övezetre van osztva. Birta bejlentette, hogy szükség esetén négy helyszínről fognak akcióba lépni a RER járművei: a Morii utcai telephelyről, a Körös (Vladimirescu) utcai székházból, a Dózsa György úti telephelyről és az Uzinelor utcai telephelyről, ahol egy új szelektív hulladékgyűjtőt is építenek jövőre. Birta bejelentette azt is, hogy a RER-rel kötött szerződés értelmében a cég huszonhét járművet kell biztosítson a hóeltakarításhoz, de a cégnek további tizenhárom járműve van tartalékban erre a célra, és 147 dolgozó fogja ellátni a hóeltakarítási munkálatokat.

Van minden raktáron

A terepszemlén tartott sajtótájékoztatón Florin Gontariu, a RER igazgatója is hangsúlyozta, hogy a szerződésben foglalt huszonhét helyett negyven járművel fogják ellátni a hóeltakarítást. Elmondta, hogy a cégnek szerződése van a dési sógyárral négyezer tonna só szállításáról, mely mennyiséget ki is lehet egészíteni. Jelenleg ezerkétszáz tonna só van tartalékban Nagyváradon, emellett raktáron van a magnéziumpehely is, amelyet a főtér csúszásmentesítésére használnak fel, míg az utcákon a város többi terein kalcium-kloridot használnak csúszásgátlóként, ebből az anyagból 45 ezer liter van, és további tizenötezer liter érkezik Nagyváradra tíz napon belül. Kérdésre válaszolva Gontariu elmondta, hogy a tartalékban lévő tizenhárom jármű közül néhány csak hóeltakarításra vethető be, a többi viszont más tisztítási munkálatokra is használható.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!