ERDON Helyi hírek

2019.10.22. 09:04

Nagy erőkkel keresik a Pádison eltűnt fotóst

Magyarországi férfi eltűnéséről értesültek a Bihar megyei rendőrök múlt pénteken. Azóta több tucatnyian keresik naponta a férfit, akinek egyelőre csak az autóját és a hátizsákját találták meg.

Magyarországi férfi eltűnéséről értesültek a Bihar megyei rendőrök múlt pénteken. Azóta több tucatnyian keresik naponta a férfit, akinek egyelőre csak az autóját és a hátizsákját találták meg.

 

A 29 éves Juhász Péter október 13-án, vasárnap utazott Debrecenből Pádisra, ahová épségben meg is érkezett. Családja azt követően kezdett aggódni, hogy október 17., csütörtök óta nem tudják elérni, ezért kérték a román hatóságok segítségét. A keresést azonnal megkezdték, mondta el lapunknak Pintér István, a Bihar megyei hegyi- és barlangi mentőszolgálat (Salvamont) vezetője. Először az Elveszett világ (Lumea Pierdută) környékén, a Fekete-zsombolyban (Avenul Negru) és annak közelében folyt a keresés, ugyanis nem messze az említett barlangtól találták meg a férfi autóját és a hátizsákját, személyes okmányaival együtt. A délelőtti órákban tizenöt személy kereste, a hétvégén pedig naponta körülbelül negyvenen, hegyimentők, rendőrök, csendőrök. Tegnap húsz tűzoltó folytatta a keresést. Mivel nincs terepismeretük, számukra nehezebb ez a tevékenység, de ma újra leereszkednek a hegyimentők a barlangba, a Fekete-zsombolyba és az Iker-zsombolyba (Avenul Gemănata) is, ahol felvételeket is készítenek majd, tudtuk meg Pintér Istvántól.

Mint kiderült, Juhász Péter hobbifotós, a pádisi kirándulásra pedig a drónját is magával vitte – ezt azonban lapzártánkig nem találták, sem pedig a mobiltelefonját. A mobiltelefon bemérése a rendőrségre, a dróné pedig a családra tartozik: a szerkezet szériaszáma szükséges ahhoz, hogy a gyártó be tudja mérni a pontot, ahol a drón utoljára jelet kapott; ezeket a koordinátákat várták/várják a hegyimentők.

Mi történhetett?

Pintér István lapunknak elmondta: a szóban forgó turistaút könnyen járható, jelzésekkel van ellátva, ha azt nem hagyják el a turisták, könnyen meg lehet találni őket. Hozzátette: van egy olyan feltételezésük, hogy a drón egy fa ágaiba akadhatott, és ezért tért le a fotós az útvonalról. Így nehezebb megtalálni őt, ettől függetlenül az egész területet átvizsgálása zajlik. Pintér István nyomatékosította: nagyon fontos mindig a kijelölt utakon, ösvényeken maradni, sokan azonban nem tesznek eleget ennek a felhívásnak.

Aki bármilyen információval szolgálhat az eltűnt személy hollétéről, értesítse a hatóságot a legközelebbi rendőrőrsön vagy a 112-es telefonszámon. Juhász Péter ismertetőjegyei: 1,78 méter magas, 75–80 kg, ovális arc, világos bőr, barna szemek, barna haj, elől enyhén kopaszodik, sportos testalkat, ápolt szakállt és bajuszt visel, szemüveges. Legutóbb viselt ruházatáról a család nem tudott információt nyújtani.

 

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!