ERDON Helyi hírek

2019.08.09. 10:13

Way Too Far Rockfesztivál: fellép az Ossian és az Aurora is

A rockműfajok szerelmeseinek kedvez ez a hétvége, hiszen három napos rockfesztivált tartanak a Nagyváradtól mindössze 15 km-re lévő, köröskisjenői KingsLand-en.

A rockműfajok szerelmeseinek kedvez ez a hétvége, hiszen három napos rockfesztivált tartanak a Nagyváradtól mindössze 15 km-re lévő, köröskisjenői KingsLand-en. Augusztus 9–11. között tartják a WTF – Way Too Far Rockfesztivált, a köröskisjenői, hangulatos KingsLand Country Club-ban. Az első fesztivál Besztercén zajlott 2017-ben, és már a debütáláskor több ezren vettek részt rajta. Idén a KingsLand ad otthont a rendezvénynek, amely egy 60 hektáron elterülő, étteremmel, golfpályával, tavakkal és egyéb szolgáltatásokkal is rendelkező szabadidős komplexum. A három nap folyamán rengeteg rockkoncertre kerül itt sor, de a nagy területnek köszönhetően bármikor félre lehet majd vonulni, a tóparton relaxálni, emellett pedig lehetőség lesz ételeket, italokat fogyasztani az erre a célra kialakított részen. A fesztivál szervezői olyan együtteseket hívtak el, akik zenéjükkel és szövegeikkel meg tudják szólítani a fiatalokat, ki tudják fejezni a generáció szorongásait, WTF?!-felkiáltásait, mindazt, ami foglalkoztatja őket. A rendezvénynek is ez az alapja, elsődleges célja pedig, hogy lehetőséget nyújtson a hétköznapokból való menekülésre, és amellett, hogy egy kis időre „félretehetik” a várost, a rutint, a konvenciókat, egy összetett, színes zenei élményt is kapnak a rockműfajok kedvelői.

Program

Pénteken már 9-től szabad belépés lesz a KingsLand és a kemping területeire, majd 19 órától fellép a Kunnstra, 20-tól a The Details, 21-től a N.O.R., 22-től a Coma, 23.15-től az Omul cu Șobolani, 00.45-től az Implant pentru Refuz, 02.00-től a 7 Pași, 03.00-tól pedig afterparty kezdődik Dj Hefe-vel. Szombaton 12-kor nyitnak, a koncertek pedig 18 órakor kezdődnek a Riot Monkkal, 19-től fellép a Luna Amară, 20.15-től az Iris, 21.30-tól a Dirty Shirt, 22.45-től a jól ismert Ossian, 00.15-től a Crazy Town (akiket a 87 milliós megtekintést elért Butterfly című számuk tett igazán híressé), majd 02.00-tól a Punkarta, 03.00-tól pedig Dj Lucian Bodescuval lesz afterparty.

A fesztivál utolsó napján, vasárnap 18 órától koncertezik a Times of Need, 19-től az Aurora, 20.15-től az Altar, 21.30-tól a Bucovina, 22.45-től a Vița de Vie, 00.15-től pedig a Frații Jdieri. 01.30-tól Dj CAMEL-lel tartják a záróbulit. Az 1983-ban alapított győri punkegyüttes, az Aurora, nem is olyan régen, tavaly decemberben lépett fel a helyiek számára a Moszkva Kávézóban.

Jegyek és buszok

Jegyeket az ambilet.ro weboldalon igényelhetnek, valamint a Green Pub, Steam Bar, Columbus Cafe, Gekko Pub, vagy Moszkva Kávézóban. A három napos bérlet 140 lejbe kerül, a pénteki napi jegy 65 lej, a szombati 75, a vasárnapi pedig szintén 65 lej. Aznap viszont a jegyek drágulnak: péntektől a 3 napos bérlet 150 lej, a napi jegyek pedig 5–5 lejjel többe kerülnek. A jegyek árába a kempinghely is beletartozik, így ezért nem kell külön fizetni, a 12 éven aluliak számára pedig a belépés ingyenes. A 15 km-re lévő Köröskisjenőbe eljutni nagyon egyszerű lesz a részt venni vágyók számára, hiszen a hétvégén, a Nagyvásártér (December 1. park) melletti térről óránként indulnak majd buszok a fesztivál helyszínére. Pénteken Váradról a KingsLand felé 16, 17, 18 és 19 órakor indulnak buszok, a fesztiválról Váradra pedig 01.00-kor, 02.00-kor és 03.00-kor. Szombaton és vasárnap 12 és 19 óra között indulnak óránként buszok, éjszaka pedig vissza a városba ugyanúgy, ahogy pénteken. A buszjegy ára 5 lej. Természetesen azok számára, akik saját autóval érkeznek, lehetőségük lesz a parkolásra.

Pikó Stefánia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!