ERDON Helyi hírek

2019.08.22. 12:16

Biostandard laboratóriumok – tesztek az allergia kimutatására és diagnosztizálására!

Az allergia világszerte az egyik leggyakoribb krónikus betegség. Tavasszal minden tele van élettel és szépséggel, ez az öröm és az újjászületés évszaka. Az újjászületés évszaka azonban egyesek számára az állandó és kínzó szenvedések idényét jelentheti.

Az allergia világszerte az egyik leggyakoribb krónikus betegség. Tavasszal minden tele van élettel és szépséggel, ez az öröm és az újjászületés évszaka. Az újjászületés évszaka azonban egyesek számára az állandó és kínzó szenvedések idényét jelentheti.

 

Tüsszentés, orrviszketés, légszomj, bőrkiütés – csak néhány a tünetek közül, amelyek különösen tavasszal jelentkeznek, és amelyek megerősítik a tényt, hogy allergiásak lehetnek valamire.

Az allergia a test specifikus reakciója a környezetünkben lévő bizonyos, egyébként ártalmatlan anyagokra. Az immunrendszer az allergéneket idegen anyagként ismeri fel, és immunválasz kiváltásával úgy reagál rájuk, mintha kórokozók lennének.

A normál immunválasztól eltérően az allergia nyilvánvalóan szélsőséges és túlzott reakció. Különböző típusú allergiák léteznek: élelmiszer-allergia, gyógyszer-allergia, rovarméreg-allergia, kontakt allergia, poratka-allergia, pollenallergia stb. A leggyakoribbak a szezonális allergiák.

Az allergia helyes diagnózisának felállítása fontos, mivel lehetővé teszi az allergológus számára a legjobb terápiák megválasztását, például annak a bizonyos allergénnek az elkerülését, az étrend módosítását, egy bizonyos gyógyszerkezelést vagy immunterápiát.

Tesztek

A szerológiai teszteket egyetlen vérmintából végzik el, és lehetővé teszik az allergénspecifikus IgE antitest pontos meghatározását.

Biostandard laboratóriumok egy sor tesztet kínálnak az allergia kimutatására és diagnosztizálására.

Antibiotikum-allergia panel - 10 allergén, 140 lej: Penicillin G, Penicillin V, Ampicillin, Amoxicillin, Sulfametoxazole, Cefalosporin, Ofloxacin, Cefaclor, Tetracyclin, Eritromicin.

Élelmiszer-allergia panel - 30 allergén, 250 lej: paradicsom, avokádó, banán, citrusfélék, kivi, földimogyoró, törökmogyoró, borsó, szója, zeller, marhahús, csirke, sertéshús, kagyló, garnélarák, rák, tonhal, tőkehal, fokhagyma, hagyma, élesztő, szezámmag, rizs, kukorica, búzaliszt, ß-laktoglobulin, α-laktalbumin, kazein, tojásfehérje, CCD.

Rovarallergia-panel – 6 allergén, 125 lej: méhméreg, darázsméreg, európai darázsméreg, szúnyog, fekete szúnyog, CCD.

Inhalatív allergia panel - 30 allergén, 250 lej: juhar + platán pollen keverék, nyárfa pollen, fehér éger pollen, lime pollen, boróka pollen, nyír pollen, mogyoró pollen, bükk pollen, kőris pollen, mezei komócsin pollen, gyógynövény keverék, parlagfű, napraforgó pollen, kamilla pollen, falgyom (Parietaria Judaica) pollen, üröm pollen, százszorszép pollen, kutya + macska hámszövet, ló + tehénhámszövet, rágcsáló (hörcsög, nyúl, tengerimalac) hámszövet, C. herbarum/A. Alternata, P. notatum/A. fumigatus, D. pteronyssinus, D. farinae, Acarus siro, latex, méhméreg, darázsméreg, bogár, CCD.

Gyermek allergia panel - 30 allergén, 250 lej: gyógynövény keverék, nyírfa pollen, fekete üröm pollen, D. pteronyssinus, D. farinae, macska hámszövet, kutya hámszövet, ló hámszövet, CladosporiumHerbarum, Aspergillus Fumigatus, Alternaria Alternata, tojássárgája, tojásfehérje, tej, ß-laktoglobulin, α-laktalbumin, kazein, szarvasmarha-szérumalbumin, tőkehal, lisztkeverék, rizs, földimogyoró, szója, török-mogyoró, sárgarépa, burgonya, alma, kakaó (csokoládé), csirkehús, CCD.

Tej- és gluténallergia panel - 6 allergén, 125 lej: β-laktoglobulin, α-laktalbumin, kazein, szarvasmarha-szérumalbumin, glutén.

A Biostandard az egyik legfontosabb paraklinikai egészségügyi szolgáltató Bihar megyében, amit úgy terveztek és szereltek fel, hogy megfeleljen a legigényesebb európai minőségi követelményeknek.

A Biostandard rendelkezik laboratóriumokkal Nagyváradon, Belényesben, és Nagybányán.

További felvilágosítás kapható a www.biostandard.ro címen, vagy a0359/800.572 telefonszámon.

 

Fizetett hirdetés!

CH CH 258224

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!