ERDON Helyi hírek

2019.08.23. 15:47

Biostandard Laboratóriumok kampánya – Előzzük meg együtt a méhnyakrákot!

A humán papillomavírus (HPV) kimutatásának legújabb és legpontosabb módszerén keresztül.

A humán papillomavírus (HPV) kimutatásának legújabb és legpontosabb módszerén keresztül.Ama betegek számára, akik a HPV teszt elvégzése mellett döntenek, 2019. július 1-jétől szeptember 30-ig ingyen elvégezik a 130 lej értékű PAP-tesztet! A méhnyakrák szinte minden esetben olyan nőknél fordul elő, akik HPV vírussal fertőződtek.

A méhnyakrák, a mellrák után a második rákfajta, amely a 15 és 44 év közötti nőket érint. A méhnyakrákot a humán papillomavírus (HPV) bizonyos típusai (törzsei) okozzák. Különböző tanulmányok kimutatták a vírus jelenlétét a méhnyakrákos esetek több mint 90% -ában.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint Románia első helyen áll a méhnyakrákos esetek számát tekintve Európában, a betegség fő okozója a HPV vírusfertőzés.

Vannak oltások, amelyekkel megakadályozható a kilenc magas kockázatú HPV törzzsel történő fertőzés, amelyek méhnyakrákot okoznak. Azokban az országokban, ahol méhnyakrák szűrési programok működnek, jelentősen csökkent a rák ezen formája által okozott betegségek és halálesetek száma.

HPV teszt

A legszélesebb körben alkalmazott tesztmódszer egy molekuláris DNS-elemzési módszer, más néven HPV genotipizálás. A Biostandard laboratóriumok ötvözik a klasszikus PCR technikát a mikroarray technológiával (biocsipek alkalmazásával), növelve ezzel a nyálkahártyákban jelen lévő HPV törzsek kimutatásának pontosságát. A mintavétel történhet a méhnyakról, a perianális nyálkahártyáról, a húgycső nyálkahártyájáról férfiaknál, és néha a szájüregből is.

A Biostandard Laboratóriumok rendelkeznek a legmodernebb módszerrel a papillomavírus (HPV) kimutatására és genotipizálására: mind a 30 releváns HPV altípus egyidejű detektálása és tipizálása egy reakcióban, jelentős eredmények a fertőzés korai szakaszában, a magas és alacsony kockázatú HPV típusok megkülönböztetése, valamint a többszörös fertőzés megbízható azonosítása.

A Biostandard Laboratóriumok stratégiája minden lehetséges forrás bevetése a legpontosabb és hiteles eredmények biztosítása érdekében. A Biostandard laboratórium több mint 80%-ban automatizált, ami azt jelenti, hogy a mintákat automatikus analizátorok dolgozzák fel, melyeket egy számítógépes rendszerhez csatoltak, ami koordinálja, összegyűjti központosítja az eredményeket.

Biostandard Laboratóriumok vannak Nagyváradon, Belényesben és Nagybányán. További felvilágosítás a www.biostandard.ro honlapon, vagy az office@biostandard.ro e-mail címen.

(Hirdetés: H258224)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!