ERDON Helyi hírek

2019.06.14. 10:53

Idén is megszervezik a Középkori Fesztivált

Július 4–7. között a Visit Oradea, együtt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, a Deus Vult és a Városi Múzeum Egyesületeivel, újra megszervezi a Nagyváradi Középkori Fesztivált.

Július 4–7. között a Visit Oradea, együtt a Nagyváradi Polgármesteri Hivatallal, a Deus Vult és a Városi Múzeum Egyesületeivel, újra megszervezi a Nagyváradi Középkori Fesztivált.Négy nap fesztivál, több száz lovag és harcos az országból és külföldről, történelmi csaták rekonstruált előadásai, élőzene, hagyományok és mesterségek, tűzzsonglőrök – mindez valóban történelmi környezetben, a nagyváradi várban. A szervezők olyan hagyományos ételeket, édességeket készítő személyeket keresnek, illetve mesterembereket, souvenír és handmade előállítókat, akik csatlakoznának a fesztiválhoz termékeikkel. Jelentkezni június 28-án 12 óráig lehet.

Részletek

A részvételi kérvény beadásához az illető személyeknek követniük kell az online elérhető utasításokat, ki kell töltsenek egy jelentkezési lapot, és fel kell tölteniük a szükséges iratokat. Elérhető 40 fából készült stand ételt vagy egyéb termékeket árulóknak, 15 food-truck, 5 bárhelyiség, 3 hely boros standoknak, 2 hely almabor-standnak, 2 hely kürtőskalácsnak. Egy házikó napi ára 75 lej + áfa, egy stand ára 40 lej/nap + áfa. Az engedéllyel rendelkező mesterek és gyártók 30%-os kedvezményben részesülnek. Egy licitlépés minimum 1 lej. Az élelmiszert árusító, illetve tevékenységeket lebonyolító kereskedők az áfa nélküli bevétel 16%-át kell befizessék mint bérleti díjat, a 16%-hoz hozzáadva egy 19%-os áfát. A bárokkal rendelkező kereskedők esetében a bevétel 25%-át kell befizessék + a 19%-os áfát. A fesztivál július 4. és 7. között, minden nap 10 és 22 óra között lesz majd látogatható. Információkért keressék fel a Festivalul Medieval Oradea Facebook-oldalát, vagy érdeklődjenek e-mailen keresztül: turism@oradea.ro, contact@festivalulmedievaloradea.ro.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!