ERDON Helyi hírek

2019.05.16. 11:35

Több mint 35 ezren voltak az idei majálison

Kiértékelték az idei Minden Magyar Majálisát: mint a tegnapi sajtótájékoztató keretében elhangzott, a szervezők és a résztvevők részéről is pozitív visszajelzések érkeztek. Ez volt eddig a leghosszabb majális, több újdonsággal is meglepték a váradiakat.

Az idei majálist egy hét főből álló szervezőcsapat álmodta és valósította meg, de segítségükre voltak mások is, például önkéntesek. Pető Dalma, az egyik főszervező számolt be az ez évi majális sikeréről. Mint elmondta, a beharangozó során többször elhangzott a mondat, hogy „család, barátok és sztárok között”, ami valóban így is lett, a programoknak és a nagyváradiaknak köszönhetően. Hozzátette: „nem a tökéletességre törekedtünk, hanem a családközpontúságra. Szívvel-lélekkel dolgoztunk, mi szervezők és a programfelelősök is. Úgy érzem, hogy egy kiegyensúlyozott, összhangban lévő csapat alakult ki, még csak szóváltás sem volt közöttünk. A sikeres kommunikációnak köszönhetően minden fő program és a 17 többi rendezvény is sikeres volt”. Idén először hirdették meg, hogy szükség lenne önkéntesekre; először 16-an jelentkeztek, majd a Művészeti Líceum még 10 diákja, így 26 fiatal segítette a szervezők munkáját. További újdonság, hogy gulyásfőzőversenyt nemcsak a városnegyedek számára hirdettek meg, hanem másnap, vasárnap baráti társaságok, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek, vállalatok számára is, 15 csapat vett részt ezen. Ezekkel, és egyéb programokkal próbáltak nyitni a nagyváradiak felé, akik aktívan részt vettek a háromnapos rendezvényen.

Kézműves vásár

Herman Noémi, aki a kézműves vásárt szervezte, számos pozitív visszajelzést kapott az árusoktól és vásárlóktól is. Elmondta: „A 2019-es Minden Magyar Majálisát szerettük volna egy új eseménnyel bővíteni. Eddig a majálisok programjában soha nem szerepelt kézműves vásár. Három napos vásárunkon minőségi, igényes kézműves portékákat láthattunk, valamint olyan helyi termelőket, akik elsőrangú alapanyagokból csodás ízvilágot hoztak el nekünk.” Mint megtudtuk, a legtöbb résztvevő ékszerkészítő volt, de sok egyéb mellett árultak bögréket, bábokat, mézeskalácsot, levendulás termékeket, saját készítésű krémeket, sajtokat, bútorokat is.

Köszönet

Pető Dalma elmondta, hogy az újítások és a már hagyományosan megszervezett programok is sikeresek voltak. Kiemelte az első alkalommal megtartott kézműves vásárt, a Könyvmentők sátrát, a családi zumbát és jógát, a Lilliput Társulat előadását, valamint az iskolák majálisát, a családi délelőttöt, a táncelőadásokat (Tini Dance, Mistique, Unique, Tánc az ugaron), illetve a meghívott vendégeket is, mind a koncertek fellépőit, mind a Barátok közt sztárjait, akik közvetlenek és kedvesek voltak. Megható pillanat volt számára Geszti Péter szülinapi köszöntése, aki énekesként először járt Váradon, valamint a kolozsvári USNK sikere is kiemelendő. Külön köszönetet mondott a műsorvezetőknek, Daróczi Rékának, Varga Friderikának és Lajcsák Zoltánnak, illetve Pásztai Zoltánnak, az Eco Bihar vezetőjének, aki a környezettudatosságra nevelve és annak jegyében támogatta az eseményt. További köszönettel illette szervezőtársait: Kócza Erikát, aki az adminisztrációval foglalkozott, Herman Noémit, aki a kézműves vásárt szervezte, Debreczeni Sándort, aki a MIDESZ közreműködésével a koncertekért felelt, Vincze Etelkát, akinek hála idén is volt főzőverseny, Kéry Hajnalt, aki az iskolák majálisát megszervezte, valamint Czvikker Katalint, aki a Pál utcai fiúk előadást elhozta Váradra, méltó befejezéseként a háromnapos majálisnak, melyet tűzijáték koronázott meg vasárnap este. Továbbá köszönettel illette a Varadinum Kulturális Alapítványt, a nagyváradi vár vezetőségét, valamint a nagyváradiakat, családokat, a sajtót, és mindenekelőtt Szabó Ödönt, a Festum Varadinum programsorozat kurátorát, aki idén is rájuk bízta a szervezést, így a majális immár 18. alkalommal is megvalósulhatott.

Tombola

További újdonság volt idén, hogy tombolát is lehetett vásárolni. Az első díj egy 600 lejes vásárlási utalvány egy elektronikai boltba, a második egy 400 lejes egy ruhaboltba, a harmadik pedig egy 200 lejes utalvány, melyet egy helyi ruhatervezőnél lehet felhasználni. További nyereményeket ajánlottak fel a kézműves vásár árusai. Néhányan már átvették nyereményüket, azonban még maradtak nyertes tombolaszelvények a szervezőknél. Az ajándékokat az RMDSZ székházban lehet átvenni, május 20-tól, hétfőtől, 9–15 óra között. A nyertes szelvények számai a következőek: 1004, 906, 1518, 1021, 923, 1942, 1001, 1902, 916, 420, 719, 919, 1512, 1012, 2001,1513, 2402, 857.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!