ERDON Helyi hírek

2019.03.26. 11:39

Vasárnap a Barátok templomában zárták a váradi Bach-fesztivált

Vasárnap a Barátok templomában 18 órától Viktor József énekművész és Szeghalmi Emese (orgona) koncertje zárta a váradi Bach-fesztivált.

Vasárnap a Barátok templomában 18 órától Viktor József énekművész és Szeghalmi Emese (orgona) koncertje zárta a váradi Bach-fesztivált.

Johann Sebastian Bach a barokk zene géniusza, akit ma is a zene alfája és omegájaként emlegetünk. Az ő emlékének szentelt rendezvénysorozat záróakkordja volt ez a hangverseny. Életében főként nagyszerű orgonistaként ismerték, zeneszerzői stílusát elavultnak vélték, valódi értékét csak jóval halála után fedezték fel. Hatalmas hagyatéka három csoportra osztható: vokális művekre, szóló hangszeres művekre és zenekari kompozíciókra. Szóló hangszeres művei közül orgonára írt remekművei napjainkig a zeneirodalom legnépszerűbb alkotásai közé tartoznak, amiket általában prelúdium és fúga formapárban írta. Ezekből kaphattunk ízelítőt most Váradon a művésznőtől. Az orgonastílus egyik legkiválóbb képviselője volt a szerző, és műveit felemelően szólaltatta meg az előadó, akit követően Leopold Ottilia énekművész adott elő két Bach-művet. A város egyik legjobb szopránjának tolmácsolásában hallhatták tehát a záróműveket az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!