ERDON Helyi hírek

2018.11.01. 10:27

Filmes gólyabál volt a Szent László Líceumban

A most zajló tanévben a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gólyabáljának szervezői a mozifilmek világába varázsolták a résztvevőket. Mind a négy kilencedikes osztály képviseltette magát, a díjazás pedig a megszokottól eltérő volt.

A most zajló tanévben a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gólyabáljának szervezői a mozifilmek világába varázsolták a résztvevőket. Mind a négy kilencedikes osztály képviseltette magát, a díjazás pedig a megszokottól eltérő volt.Vörös szőnyeg, pattogatott kukorica imitációja a falon, csapó tábla a színpadon, alkalomhoz illő zenei aláfestés- minden körülmény adott volt egy stílszerű filmes gólyabálhoz kedd délután a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. A nagyszerű mozis élményhez persze természetesen a teljesítményük miatt Oscar-díjra esélyes főszereplők is dukáltak, ez esetben a 9. A osztályból Rejtő Dóra és Czirják Dávid, avagy Júlia és Rómeó, a 9. B osztályból Gyarmati Noémi és Ungi Márton, azaz Rose DeWitt Bukater és Jack Dawson a Titanicból, a 9. C osztályból Mátyus Bernadett és Iványi Gianni Raymondo, vagyis Padmé Amidala és Anakin Skywalker, a Csillagok háborújának A klónok támadása című epizódjából, és a 9. D osztályból Bacsó Melinda és Chirică Miklós, avagy Elektra King és James Bond A világ nem elég című kémsztoriból. A zsűriasztalnál, ahogy ilyenkor lenni szokott, a tanintézet vezetői és néhány tanár, illetve az előző évi győztes gólyapár foglaltak helyet.

A színpad mellett négy makett volt elhelyezve, és hát ahogy egy jó forgatókönyvhöz illik, ezek hamarosan fel is lettek használva egy bizonyos célra, éspedig a Hasas Tünde tanárnő által felkészített tánccsoport fellépése után kisvártatva, a gólyapárok bemutatkozásánál. Ennek megfelelően a Pénz utcában lakó Montaguekkel és Capuletekkel, a Titanic és a Biblia összefüggéseivel, a Petranaki arénával, valamint egy kémtortával szembesülhetett a lelkes és hangos szurkolótáborokat soraiban tudó közönség.

Több díj

Ezt követően a gólyalányok és a gólyafiúk ügyessége lett próbára téve: előbbiek a háziasságukat bizonyították felszolgálással és menü összeállítással, utóbbiakra pedig egy kicsit nehezebb feladat várt, csupán annyi, hogy a világ megmentésével bízták meg őket...

A vidám osztályprodukciók színvonalasan, frappánsan lettek megkoreografálva, bizonyították, hogy az iskolakezdés óta eltelt közel két hónap alatt valódi közösségekké kovácsolódtak össze az osztályok. A kvízkérdések után az elmaradhatatlan táncpróbával ért véget a „film”, amíg pedig a zsűri mérlegelt, értékelt és ítéletet hozott, az osztálytársai noszogatására, illetve közkívánatra az egyik diák, André Richárd beatbox-szal szórakoztatta a jelenlevőket.

A végeredményeket Konrád Katalin igazgatónő ismertette. Mint kiderült, nem pontokat, hanem minősítéseket adott a zsűri, így a legjobb főszereplők a 9. A-sok lettek, a legjobb osztályprodukciót a 9. B nyújtotta, a legtehetségesebb, sztárokat felmutató osztály a 9. D lett, a legjobb jelmezt pedig a 9. C prezentálta. Azt is megtudtuk ugyanakkor, hogy a Facebook szavazást győztese Rejtő Dóra és Czirják Dávid lett.

Közben gólyaeskük is voltak, és ajándékkönyveket adott át a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének nevében Zilahi Bertalan, majd a rendezvény bulival ért véget.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!