ERDON Helyi hírek

2018.10.05. 10:45

Megkezdődött a Nagyváradi Ősz

Csütörtökön kezdődött, és vasárnap ér véget az idei Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat. A programok a várban, valamint a Zöldfa (Alecsandri) utcán zajlanak, az alábbiak szerint.

Csütörtökön kezdődött, és vasárnap ér véget az idei Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat. A programok a várban, valamint a Zöldfa (Alecsandri) utcán zajlanak, az alábbiak szerint.A várban a program pénteken tizenkét órától, szombaton és vasárnap tíz órától kezdődik, és mindhárom napon 23 óráig tart, a Zöldfa utcai programok pedig délután fél négytől kezdődnek és 20.45-kor, vasárnap pedig 18.45-kor érnek véget. A hátralévő három nap során is este nyolctól koncertek lesznek a várban: pénteken a Damian Drăghici & Brothers, majd Elena Gheorghe lép fel, szombaton Irina Rimeş, utána pedig Holograf koncert lesz, vasárnap pedig a Vanotek & Quartet, 21 órától Antonia, 22 órától pedig a Carla’s Dreams lép fel, s ezt követően, 23 órakor tűzijátékkal zárul a rendezvénysorozat.

Kreatív műhelyek

A gyerekek számára körhintákat és elektromos vonatot működtetnek, de nem hiányoznak a különböző kreatív műhelyek, játékok, héliumos léggömbök sem és a kicsik kifestethetik az arcukat is. Akárcsak tavaly, jelentkezik az őszi butik, ahol különféle hazai és helyi dizájnerek által tervezett öltözékeket és bútorokat lehet vásárolni. A vár belső udvarán több mint húsz standnál lehet különféle eledeleket és italokat kapni – egyebek mellett borokat, tengeri herkentyűket, különleges hamburgereket, „székely hotdogot”, édességeket és egyebeket, ki-ki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A nyári színház mögötti kávézó területén pedig A titkos falatok múzeuma címmel tradicionális román ételeket kínálnak.

A Zöldfa utcán a magyarországi Mr. Piano, a guruló zongorán zenélő művész pénteken 15, 17, valamint 19 órától lép fel, 15.30-tól, valamint 17 órától Pukima, 18, valamint 20 órától pedig a Moonlight Invasion tekinthető meg. Szombaton 15.30-tól SprayarT műsorával indul a Zöldfa utcai program, 17.30-tól és 19 órától szintén ő lép fel, 18 órától a magyarországi Canarro tekinthető meg a Szent László téren, a Zöldfa utcán pedig a Moonlight Invasion műsora lesz látható 18 és 20 órától. 19 órától SprayarT, Doru Trascău és Andrei Zamfir, 20.15-től pedig Canarro lép fel a Zöldfa utcán. Vasárnap 15.30, 18, valamint 19 órától SprayarT tekinthető meg ugyanott, 18 és 20 órától a Moonlight Invasion, 19 órától Oigan lép fel. Canarro 19 órától a Szent László téren, 20.15-től pedig a Zöldfa utcán lép fel. A művészek egy része a Zöldfa utcai előadás után a várban, illetve a Szent László téren is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!