ERDON Helyi hírek

2018.08.06. 09:11

Operettgála a nyári színházban

A VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál bérlettel rendelkező törzsközönsége féláron vásárolhat jegyet az operettgálára.

A VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál bérlettel rendelkező törzsközönsége féláron vásárolhat jegyet az operettgálára.Augusztus 7-én, kedden 20 órától a XIII. Országos Musical- & Operettgála produkciója látható a VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál várszínpadán, melyre a fesztiválbérlettel rendelkezők féláron válthatnak jegyet.

Bónuszelőadás

A nyári színházi fesztivál ideje alatt a XIII. Országos Musical- & Operettgála a legnépszerűbb operettek, musicalek, a legkedveltebb zeneszerzők és a legismertebb melódiák válogatását kínálja egy nagyszabású szuperprodukcióban, amely a fesztivál hét előadásába illeszkedve ad kikapcsolódási és felüdülési lehetőséget. A bónuszelőadásra, amely nem része a fesztivál programjának, a jegyek 40 lejbe kerülnek, azonban mindazok, akik fesztiválbérlettel rendelkeznek, 50%-os kedvezménnyel, azaz 20 lejért válthatják ki ezeket.

Napjainkban a musical, az operett és a zenés színházi műfajok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fiatalok körében. Ez adta az ötletet 2006-ban egy olyan kurzus létrehozásához, ahol a résztvevők ismert, népszerű művészek, zenepedagógusok segítségével ismerkedhetnek meg és sajátíthatják el e műfaj alapjait, stílusjegyeit, betekintést nyerhetnek a háttérmunkába, valamint a színház világába. A kurzust minden évben egy, a musical- és az operettirodalom gyöngyszemeiből összeállított professzionális színházi előadás zárja, melyet most a nagyváradi közönség is megtekinthet.

A kurzus keretén belül lehetőség nyílt a musical, az operett és a zenés színházi műfajok, a művészeti, előadói tevékenység, és a hozzá kapcsolódó művészeti ágak és tevékenységek gyakorlására, megismertetésére, oktatására, valamint a résztvevők jelentős rutinra tehetnek szert a színpadi munkák terén. Az előadás során fellépnek a kurzus fiatal tehetségeit felkészítő tanárok: Peller Károly és Szabó Szilvia, Haraszti Elvira, Fritz Éva, Mayer Szonja, Filipov-Gyenis Erika, Tarlós Ferenc, a Nagyváradi Művészeti Líceum volt diákja, Buzási Patrik, Öller Roland, Sipos Balázs és Szabó Márk.

A jegyeket az RMDSZ Bihar megyei szervezetének Fekete Sas-palotabeli székházában, a második emeleten, munkanapokon 10–16 óra, valamint a Körös (Tudor Vladimirescu) utcai Gekko klubban, 17–01 óra között lehet megvásárolni, információk a 0259/432–884-es telefonszámon kérhetők. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy vásárlási szándék esetén bérleteiket hozzák magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!