ERDON Helyi hírek

2018.07.16. 10:47

Állati történetek a Bibliából

Állati küldetések mottóval zajlik az idei Vakációs bibliahét a Nagyvárad-Rogériuszi Református Egyházközségben, ahol délelőtt 9.30-12 óra között foglalkoznak az érdeklődő gyermekekkel.

Állati küldetések mottóval zajlik az idei Vakációs bibliahét a Nagyvárad-Rogériuszi Református Egyházközségben, ahol délelőtt 9.30-12 óra között foglalkoznak az érdeklődő gyermekekkel.Csapatmunkában és jó hangulatban zajlik július 16-22. között, hétfőtől péntekig az idei Vakációs bibliahét a Nagyvárad-Rogériuszi Református Egyházközségben, illetve templomban, hogy aztán a hétvégi, vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődő istentiszteleti alkalmon a résztvevők be is mutassák azt: miért volt számukra nem csak élvezetes, de hasznos is az együtt töltött öt nap. Az érdeklődést jelzi, hogy az első napon máris közel kéttucatnyian jelentek meg, de a hét folyamán, ha kedvet kap hozzá, még bárki bekapcsolódhat, hiszen bármikor szívesen látnak mindenkit. A fő cél az, hogy a gyerekek otthon érezzék magukat Isten házában, ne csak világi fesztiválokra járjanak a szünidőben, hanem lelki programokra is annak érdekében, hogy közelebb kerüljenek a gondviselő Atyjukhoz. Ne legyen számukra idegen egy templom, hanem inkább egy barátságos és vonzó helyet jelentsen nekik.

Dumcsizó szamár

A résztvevőkkel Kerekes József és Kövendi István lelkipásztorok, Szilágyi Judit vallástanár, Szabó Terézia tanítónő, Zeffer Erika pedagógus, Pop György kántor, a Nőszövetség és az ifjúsági csoport tagjai foglalkoznak. Az oktatók előadják, elmondják a történeteket, az asszonyok pedig a tízórai elkészítéséről gondoskodnak.

Az összejövetelek alapját a KOEN-program (Keresztyén Oktatásért és Erkölcsi Nevelésért Alapítvány) képezi, mely ezúttal az állati küldetésekre koncentrál annak reményében, hogy a Bibliát a kedves lényeken keresztül és játékos formában jobban megkedvelik a gyerekek. Ennek reményében hétfőn arról volt szó, hogy Ábrahám teveháton indult el Izsáknak feleséget keresni. Kedden arra fókuszálnak, hogy a zsidók pusztai vándorláskor Isten fürjek táplálékul adásával is csillapította a választott nép éhségét. Szerdán Bálám „dumcsizó” szamara lesz a főszereplő, csütörtökön a „rádöbbentő” disznó a tékozló fiú példázatában, míg pénteken az ünnepelt juh az elveszett bárány allegóriájaként.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!