ERDON Helyi hírek

2018.06.18. 11:33

Virágültetés a Bémer téren

A Szent László Napok 0., vasárnapi napján virágültetési akciót szerveztek, a Bémer téri Szigligeti Ede szobrot ültették körbe.

A Szent László Napok 0., vasárnapi napján virágültetési akciót szerveztek, a Bémer téri Szigligeti Ede szobrot ültették körbe.

Az akció a frissen létrejött Nagyváradi Városszépítő Egylet kezdeményezésére indult, melynek célja szebbé tenni a várost, az akcióé pedig, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a Bémer tér a nagyváradi magyarság egyik fontos köztere. A szobor köré 300 szál ültetőtálcás virágot plántáltak el, a virágokat Füzesi József bihardiószegi kertész adományozta.

Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezetének elnöke, programszervező elmondta: ez egy szimbolikus kezdeményezés, a célok között szerepel az, hogy ősszel már fákat is ültessenek, valamint jövő tavasszal további virágültetésekre kerüljön sor – nemcsak a belvárosban, hanem a város különböző negyedeiben is –, már meg is rendeltek 10.000 tálcás virágot. További cél, hogy felhívják a városvezetés figyelmét arra, hogy van igény ilyen akciókra. A kezdeményezésben partner a polgármesteri hivatal is, amely elvállalta a virágok későbbi gondozását. A virágültetésen körülbelül 20-an vettek részt.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!