ERDON Helyi hírek

2018.04.18. 19:34

Táskalopás miatt indítottak eljárást

Tizenhat házkutatást tartottak hétfőn, április 16-án Bihar, Szeben, Arad, Brassó és Kolozs megyékben 8 személy ügyében, akiket minősített lopással és eltitkolással vádolnak.

Tizenhat házkutatást tartottak hétfőn, április 16-án Bihar, Szeben, Arad, Brassó és Kolozs megyékben 8 személy ügyében, akiket minősített lopással és eltitkolással vádolnak.A Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség vizsgálata során kiderült, hogy négy személy, 25 és 44 év közötti Bihar és Szeben megyei lakosok, január 23-ról 24-re virradóan feltörték egy élesdi kereskedelmi egység kapuját, és egy teherautóról elloptak 376 darab, Prada márkájú táskát, ezek teljes értéke 162.000 euró. Négy személyt, 24 és 49 év közöttieket, Arad, Szeben és Brassó megyei lakosokat azzal vádol a Bihar megyei gazdasági bűnügyekkel foglalkozó rendőrség, hogy ők vették át a lopott áru egy részét. A házkutatások során az ellopott táskák egy részét megtalálták, valamint elektronikus gépeket, csomagolt kozmetikai termékeket is találtak, ezekkel kapcsolatban szintén fennáll a gyanú, hogy lopottak. A házkutatások miatt 6 idézést adtak át, mind a 6 személyt ki is hallgatták a Bihar Megyei Rendőr-felügyelőség székhelyén.

Előzetes letartóztatás

A kihallgatás után több személyt 24 órás előzetes letartóztatásba helyeztek: egy 35 éves szentandrási férfit, egy 32 éves szebeni férfit és két Szeben megyei férfit, egy 25 és egy 26 évest, mindannyiukat minősített lopással vádolják. Előzetesbe helyeztek egy 44 éves aradi férfit is, akit eltitkolással vádolnak. Kedden, április 17-én állították őket bíróság elé, négy személyt további 30 napos előzetes letartóztatásra ítéltek, egy személyt pedig 60 napos bírósági felügyelet alá helyeztek. Az említett 35 éves férfi, L. S. több lopási ügyben is szerepel, bankkártya-klónozással is foglalkozott, üzemanyagot vásárolt azzal, egy Bihar megyei vállalatnak emiatt 5000 euró kárt is okozott. Kozmetikai termékek lopásában is részt vett már, melyeket Magyarországon tárolt, és Romániában adott el. Továbbá ő volt a felelős abban az ügyben, amelyben egy teherautó rakományát teljesen lecserélték, a megrendelő autóalkatrészeket várt, ehelyett homokkal teli dobozokat kapott. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!