ERDON Helyi hírek

2018.04.04. 10:53

Kevesebb bért kapnak a megyénél

Mint ismert, a nemzeti liberális frakció (PNL) obstrukciója miatt többszöri próbálkozás után sem sikerült elfogadni Bihar megye idei költségvetését.

Mint ismert, a nemzeti liberális frakció (PNL) obstrukciója miatt többszöri próbálkozás után sem sikerült elfogadni Bihar megye idei költségvetését.Ez számos következménnyel jár együtt, amit a tanácsnál, illetve az alárendelt intézményekben dolgozók úgymond a saját bőrükön is érezhetnek, tapasztalhatnak, hiszen pártállásuktól függetlenül (már akit érdekli egyáltalán a politika) a márciusra vonatkozó bérüknek csupán a 70 százalékát fogják megkapni- hivatalosan előlegként- az áprilisi fizetésnapjukon, ami az ortodox húsvét miatti szabadnapok okán amúgy is csúszik két-három nappal.

A legutóbbi, március 20-i havi rendes önkormányzati képviselő-testületi ülés után Pásztor Sándor tanácselnök azt nyilatkozta: a Megyei Tanács nagy spórolásban van másfél hónapja, már a februári hónapban a saját megtakarításaiból adott béreket, mert a finánc a büdzsé hiánya miatt nem tölti fel a kontókat. Nem tudják kifizetni a tej-kifli programot, és gondban vannak emiatt a speciális iskolák vonatkozásában, és az élelmiszercsomaggal a struktúrájuk felé. Nyilván problémák lesznek a Gyermek- és Társadalomvédelmi Főigazgatósággal (DGASPC), valamint a diófási és a papfalvi szociális és egészségügyi központokkal is. Ugyanakkor nem fogják tudni kifizetni a közüzemi díjat se, illetve a fizetések utáni adót átutalni, valamint nem fogják tudni folyósítani a juttatásokat a nem klerikális személyzetnek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!