ERDON Helyi hírek

2018.03.01. 13:10

Változatos tevékenységek az egyetemen

Erre az évre 250 ezer lejt kapott a Nagyváradi Egyetem különféle extrakurrikuláris tevékenységekre, derül ki az intézmény közleményéből. Ebből 29 rendezvényt támogat az egyetem.

Erre az évre 250 ezer lejt kapott a Nagyváradi Egyetem különféle extrakurrikuláris tevékenységekre, derül ki az intézmény közleményéből. Ebből 29 rendezvényt támogat az egyetem.

Az állami támogatást dr. Constantin Bungău rektor és dr. Ligia Olivia Burtă, a tanterven kívüli tevékenységek koordinátorának közbenjárása nyomán kapta az intézmény, s az év folyamán ennek felhasználásával 29 tudományos, műszaki, művészeti, kulturális és sportrendezvényt szerveznek.

Programok

Tudományos ülésszakok, konferenciák, versenyek, munkalátogatások, kutatási tevékenységek egyaránt zajlanak majd. A rendezvények célja az, hogy a hallgatók minél változatosabb, készségfejlesztő és személyiség formáló tevékenységen vegyenek részt, egyúttal kamatoztassák tehetségüket, de ezek a tevékenységek az egyetemi, valamint a későbbi, szakmai és társadalmi beilleszkedésüket is segítik.

A különböző tevékenységekre szánt összegek 2250 és 19.180 lej közöttiek – előbbi a páciensekkel történő kommunikáció témájában szervezett rendezvény, melyet az orvosi és gyógyszerészeti kar, valamint az orvostanhallgatók egyesülete szervez, utóbbi pedig a fogorvosi rendelőkön belüli fertőzések témáját taglaló előadássorozat, mely szintén az orvosi és gyógyszerészeti kar szervezésében zajlik, ezúttal a fogorvostan-hallgatók egyesületével közösen. Lesz még többek között környezetvédelmi, gazdasági konferencia, robotika-verseny, szakmai fejlődésről, vállalkozói programok elsajátításáról szóló program, de történelmi konferenciák és pszichopedagógiai előadássorozatok is szerepelnek a programok között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!