ERDON Helyi hírek

2018.02.05. 11:22

A magzat hangja - egy szolgáltatás, amely elősegíti a magzati lét biztonságát

„Halló, valaki odakint! Hallotok?!”- mondaná sok magzati korban lévő emberpalánta, ha bajt érez. Az anyaméhben elzártan nehéz jelezni a külvilág felé, ha segítségre van szükség.

„Halló, valaki odakint! Hallotok?!”- mondaná sok magzati korban lévő emberpalánta, ha bajt érez. Az anyaméhben elzártan nehéz jelezni a külvilág felé, ha segítségre van szükség.Kedves Érdeklődő!

A Baby Life Care olyan szolgáltatást nyújt, amely elősegíti a magzati lét biztonságát. A világ fejlett országaiban, általában a 28. terhességi héttől rendszeresen végeznek úgynevezett „Non-Stress Test” (NST) CTG vizsgálatot a várandósok gondozásának keretei között. Magyarországon a 37. terhességi héttől a kismamák hetente egy alkalommal 20 perces CTG (Cardiotocograph) vizsgálaton vesznek részt. Romániában ez a vizsgálat nem tartozik a kötelező várandósgondozási protokollba.

A megfelelő módon elvégzett és kiértékelt non-stressz tesztek nagy biztonsággal jelzik a méhen belüli gyermek (magzat) állapotát. Ennek az eljárásnak az eredményességét csupán az elvégzett tesztek száma határozza meg. Ritkán, pl. hetente egy alkalommal húsz-harminc percig elvégzett ilyen vizsgálatok, nyilván nem képesek a méhen belüli élet azon periódusait megtalálni, amelyek hosszabb rövidebb ideig jelzik, hogy a lepényi tartalék már beszűkült vagy a köldökzsinór időnként megszorul, azaz a magzat életveszélyben van.

Két vizsgálat között viszont nem tudunk semmit arról, hogy a magzat hogyan érzi magát az édesanyja méhében. Sajnálatos tény, hogy évente több száz egészséges és már életképes babát veszítünk el világra jövetele előtt. A vizsgálatok között túl hosszú idő telik el ahhoz, hogy sok esetben a fenyegető veszélyt észleljük és az életmentő lépéseket megtegyük.

A Magzatmentő program szolgáltatása azt a célt szolgálja, hogy születendő gyermekünk méhen belüli állapotát ne csak hetente egyszer, vagy a kontroll vizsgálatok alkalmával, hanem naponta, vagy akár naponta többször is megítélhessük. Olyan gyakorisággal, amilyennel csak szeretnénk. A két vizsgálat között eltelt idő jelentős rövidülésével megelőzhetjük a magzat életét veszélyeztető állapotok halálos kimenetelét. Szolgáltatásunkat egy hazavihető eszközzel nyújtjuk, azaz a vizsgálathoz nem kell a szakembernek a vizsgálat helyén lenni. A modern technológiák lehetővé teszik, hogy a kismama saját otthonában maga végezze el a mérést, míg a leletező orvos a CTG görbét bárhol kiértékelheti. A várandós automatikusan értesítést kap a baba aktuális állapotáról. A magyar fejlesztésű CTG eszköz abban tér el a hagyományos műszerektől, hogy a magzati szívhangot érzékelő fej nem ultrahang elven működik, hanem mikrofonnal, egy erre a célra speciálisan fejlesztett eljárás segítségével. Tekintettel arra, hogy a vizsgálóeszköz semmilyen sugárzást nem bocsát ki, használata teljesen biztonságos, biológiai kockázata a magzatra, vagy az anyára nem lehet, ezért alkalmazható bármilyen gyakorisággal. A mérést követően az eszköz, mint egy mobiltelefon elküldi a mért értéket Orvosközpontunknak, ahol tapasztalt, felkészült szülész-nőgyógyász orvosaink értékelik ki, majd küldik vissza a készülék képernyőjére az orvosi leletet. Amennyiben Orvosközpontunk a beérkező mérési eredmény alapján olyan rendellenességet észlel, ami a magzatra veszélyes lehet, a lehető legrövidebb időn belül riasztja a várandós anyukát. A várandóst gondozó orvosnak így alkalma van arra, hogy időben megtegye a szükséges lépéseket a magzat életének és egészségének megóvása érdekében. A kismamának ezen kívül lehetősége van arra is, hogy a számára megküldött orvosi dokumentumot a választott nőgyógyásza is megkapja, amennyiben ehhez a kezelőorvos is hozzájárult.

A Baby Life Care által a kismamák használatába adott készülék uniós tanúsítvánnyal rendelkező (CE) távgyógyászati (telemedicinális), orvostechnikai eszköz, mely az érzékelő fejek használatával nemcsak érzékeli a magzat szívverését, hanem hallhatóvá is teszi azt, a várandós és környezete számára. Egyidejűleg rögzíti a méh spontán fájástevékenységét és a magzatmozgásokat is.

Célunk, hogy a szülők izgalommal és örömmel teljes várakozása, minél stressz mentesebb legyen!

A Baby Life Care csapata

További információ a www.salvareafatului.ro oldalon igényelhető, az info@babylifecare.ro e-mail címen vagy a +40-774-006750 mobilszámon.

(Fizetett hirdetés - H890439)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!