ERDON Helyi hírek

2018.01.16. 09:30

Adóbefizetés: a sorban állás népe vagyunk

Január 15-én több száz váradi valósággal megostromolta nagyváradi városháza ügyfélfogadó termét, hogy kifizesse az idei évi helyi adóját.

Január 15-én több száz váradi valósággal megostromolta nagyváradi városháza ügyfélfogadó termét, hogy kifizesse az idei évi helyi adóját.

Ezeknek az embereknek minden bizonnyal elkerülte a figyelmét az, hogy bár a nagyváradi városháza eredetileg azt közölte, hogy január 15-től lehet befizetni a 2018. évi helyi adókat és illetékeket, de időközben az időpont változott, és már a múlt hét közepétől megkezdődött az adóbeszedés Nagyváradon. Így sok váradi azt hihette, hogy január 15-e az első nap, amikor befizethetők a helyi adók és illetékek, és mintha számítottak volna arra, hogy nagy sor fog kialakulni, már az első napon elmentek a váradi városházára. A nagy tülekedésnek meg is lett a kellemetlen hozadéka: hiába nyitották ki mind a tíz pénztárt az ügyfelek fogadására, a sor nagyon lassan haladt előre. A polgárok láthatóan nem voltak ahhoz sem hozzászokva, hogy sorszámot kell húzni, ami szintén nehezítette a dolgokat, ugyanis az adóbefizetők nem ültek le a teremben lévő székekre, hogy a monitoron figyeljék azt, hogy melyik sorszám következik, hanem beálltak valamelyik ablak előtti sorba, így a pénztárosoknak kellett elkiáltaniuk az éppen következő sorszámot. Aki nem volt figyelmes, és rövid időn belül nem jelentkezett a sorszámával az ablaknál, az kimaradt, és új sorszámot kellett húznia. A nagy sietség azért is érthetetlen, mert március 31-ig lehet kifizetni a helyi adókat és illetékeket úgy, hogy a polgárok 5 százalékos adókedvezményt kapjanak, az eddigi 10 százalék helyett. Sőt, a váradiak az online befizetés segítségével is megszabadulhatnának a sorban állástól, ráadásul azok, akik online fizetik be összes helyi adójukat és illetéküket, automatikusan sorsoláson vesznek részt, és családi belépőt nyerhetnek a nagyváradi akvaparkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!