ERDON Helyi hírek

2017.12.03. 21:44

Ünnepi közgyűlést tartottak

December 1-jén, pénteken Románia hivatalos nemzeti ünnepén a liberális frakció javaslatára reggel 9 órától ünnepi közgyűlést tartott a Bihar Megyei Tanács. 

December 1-jén, pénteken Románia hivatalos nemzeti ünnepén a liberális frakció javaslatára reggel 9 órától ünnepi közgyűlést tartott a Bihar Megyei Tanács. A himnusz eléneklése és Pásztor Sándor tanácselnök rövid köszöntőbeszéde után Ioan Mihaiu prefektus osztotta meg gondolatait a jelenlevőkkel, akik közül többen kokárdát hordtak magukon, vagy a nők a jellegzetes román blúzt (ie) viselték. A korabeli történések szakmai vonatkozásait Cornelia Romînaşu muzeológus ismertette. Ezután dr. Aurel Chiriac, a Körösvidéki Múzeum igazgatója kapott szót, aki egy filmecskét vetített le. Ennek érdekessége az volt, hogy Aurel Lazăr volt a főszereplője, és úgy szólt a most élő utódaihoz, váradiakhoz, mintha skype-on jelentkezett volna be. Körülbelül 45 percet tartott az egész ünnepség, ahogyan előre is tervezve volt, majd a koalíció és az ellenzék reprezentánsai együtt indultak el a December 1 park felé, már aki, mert nem mindenki tett így, és amúgy is, a székek foghíjasok voltak.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!