ERDON Helyi hírek

2017.12.15. 11:32

Kéry Hajnal maradt az elnök

December 13-án, szerda este a megyeháza dísztermében tisztújító küldöttgyűlést tartott a Bihar Megyei RMDSZ Nőszervezet. A megjelentek újabb két évre bizalmat szavaztak Kéry Hajnalnak.

December 13-án, szerda este a megyeháza dísztermében tisztújító küldöttgyűlést tartott a Bihar Megyei RMDSZ Nőszervezet. A megjelentek újabb két évre bizalmat szavaztak Kéry Hajnalnak.A tisztújító küldöttgyűlést megtisztelte jelenlétével Meleg Vilmos, az RMDSZ nagyváradi szervezetének elnöke, aki üdvözlő beszédében amellett tett hitet, hogy szereti a nőket, mert ők az élet gyökerei és folytatói, nélkülük nincs magyar jövő se, anyaként, feleségként, lányként hozzájárulnak a társadalom fejlődéséhez, szükség van az energiájukra, a gondolataikra, az érzelmeikre, mindarra, amit nyújtani tudnak, arra a többletre, amit a férfiak csak a nők segítségével tudnak megvalósítani. Mondandójának alátámasztásául két költeményt is elszavalt, Kosztolányi Dezső Nők és Szilágyi Domokos Ha nem vagy itt című versét.

Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezet országos elnöke arról beszélt, kell egy kis időt szánni mindig az együttlétre és a saját örömükre, arra, ami jólesik a lelküknek. Köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt két évben értékes tevékenységeikkel gazdagították a közösségi életet. Kéry Hajnal megyei elnök is az együtt gondolkodás, munkálkodás fontosságát emelte ki, melynek eredményeképpen sikerült örömöt szerezni másoknak, mosolyt varázsolni az arcukra. Széll Gabriella leköszönő váradi elnök sok sikert kívánt az utána következőnek

Választás

A megyei elnöki tisztség betöltésére egyetlen jelölt volt, Kéry Hajnal, akit Biró Rozália javasolt, úgy jellemezve őt, mint aki komoly tapasztalattal bír, kiterjedt kommunikációs hálózattal rendelkezik.

Azt már a szavazás előtt tudni lehetett, hogy Széll Gabriella, Kajántó Judit és Bradács Alíz nem vállalnak újabb mandátumot, helyükre új vezetőségi tagokat választottak. Alelnökök lettek dr. Turucz Mária (Érmihályfalva és környéke), Kerecsényi Katalin (Diószeg, Biharfélegyháza), Sorbán Orsolya (a Sebes-Körös völgye), Székely Hajnal (Nagyvárad), Kuntz Anikó (metropolisz övezet), Aszalós Tímea (Székelyhíd), Szabó Tünde (Nagyszalonta), illetve régiófelelősök Nagy Gabriella (Margitta) és Balogh Emőke (Belényesi-medence). Ugyanakkor segítenek az ügyvezetésben, bár nem választott tisztséget töltenek be Gábor Éva, Oláh Éva, Rimay Annamária, Juhász Annamária, Bálint Beáta és Szabó Melinda.

A gyűlés Kecse Gabriella és Pető Dalma váradi önkormányzati képviselők hozzászólásával ért véget.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!