ERDON Helyi hírek

2017.11.14. 10:17

Kevesebben tüntettek Nagyváradon

Vasárnap este újabb tüntetésre került sor Nagyváradon, ismét a Szent László téren gyülekeztek a demonstrálók, kevesebben voltak, mint azelőtt egy héttel.

Vasárnap este újabb tüntetésre került sor Nagyváradon, ismét a Szent László téren gyülekeztek a demonstrálók, kevesebben voltak, mint azelőtt egy héttel.

Vasárnap este 7 óra körül gyülekeztek a tiltakozók a Szent László téren, az Oradea Civică Egyesület szervezte meg azt. Több száz ember tiltakozott az adóügyi és igazságügyi törvények módosítása és a PSD-ALDE kormány ellen. A tüntetők táblákkal mentek az utcára ,,Független igazságszolgáltatás akarunk! ”, ,,Dragnea – Go Home”, ,,Mi adózunk, ti loptok!”, ,,PSD – Vörös pestis” feliratok jelentek meg azokon. Az Oradea Civică Egyesület tábláin újra megjelent a #rezist felirat. Sebastian Duma, a tüntetés egyik szervezője a demonstrálók felé fordulva beszélt az adóreformról, és arról, hogy ennek milyen következményei lesznek, kiemelte, hogy a legszerencsésebbeknek talán 2 lejjel fog nőni a fizetésük.

Körülbelül este fél 8 körül a tüntetők megindultak, a felvonulásban résztvevők a Szent László tér - Kapucinus utca – Nagyvásártér – Kossuth utca – Szent László tér útvonalon vonultak fel, ismét megálltak a PSD megyei székhelyénél is. A székház előtt néhány percig kórusban kiabáltak már jól ismert szlogeneket: ,,Tolvajok!”, ,,PSD – Vörös pestis”. A tüntetők száma még ekkor is körülbelül 200-300 volt, jóval kevesebb, mint az azelőtt heti tüntetésen.

A demonstrálók vasárnapra ismét terveznek tiltakozást és felvonulást, terveik szerint a Bihar Megyei Prefektúra előtt is fognak tüntetni. A tüntetés során nem volt incidens, folyamatosan felügyelte a demonstrációt a rendőrség és a csendőrség, fél 9 körül oszlani kezdett a tömeg.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!