ERDON Helyi hírek

2017.11.28. 12:52

Ifjú padawanok a PKED gólyabálon

Idén is megszervezte a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezete (PKED) a gólyabált az elsőéves hallgatók számára. Kreatív és ügyességi versenyeken vettek részt a gólyák.

Idén is megszervezte a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezete (PKED) a gólyabált az elsőéves hallgatók számára. Kreatív és ügyességi versenyeken vettek részt a gólyák.Csütörtök este a PKE dísztermében szervezték meg a gólyabált, melynek a szlogene idén „Az erő legyen veletek” volt. A közismert Star Wars-filmek adták az ötletet, a népszerű Jedi mesterek tanítványai a padawanok. Idén hat gólyapár jelentkezett: Miklós Katalin – Szabó Dávid, Rusz Bíborka – Csatlós Levente Róbert, Papp Dóra-Gitta – Ványi Miklós, Csűry Anikó – Ludescher Máté, Szász Alexandra-Kitty – Gábor Dávid és Barta Diana – Balog Előd. A szervezők olyan versenyszámokat találtak ki, melyekkel kreativitásukat és ügyességüket tesztelték. A versenyeket egy négy tagból álló zsűri pontozta: Szomor Abigél, a PKE egyetemi lelkésze, Borbély Juliánna, az egyetem angol szakos tanára, Fazakas Szabolcs, az egyetem volt hallgatója, aki a 2011–2012-es tanévben a PKED elnöke volt, és Mihály István, az Arany János kollégium portása.

A gólyabált két műsorvezető diák nyitotta meg, majd átadták a szót Flóra Gábor rektorhelyettesnek, aki a Prédikátor könyvéből olvasott fel, majd köszöntötte a gólyákat, szurkolókat és nézőket.

Versenyszámok

A műsorvezetők ezután a színpadra invitálták a gólyapárokat, hogy azok előadják közös, táncos produkciójukat. Majd egy videót vetítettek, melyen a szervezők és a gólyák felkészülési időszakát mutatták be. Ezután sor került a versenyekre, melyek során a tudás, a kreativitás, a gyorsaság és az ügyesség számított. Először egy 1–2 perces bemutatkozó szövegeket, verseket mondtak el egymásról a gólyák, melyben frappáns mondatok szerepeltek, de a rím gyakorta hiányzott. Majd a filmmel kapcsolatos kérdésre kellett válaszoljanak, néhány gólya nagy Star Wars rajongónak bizonyult, majd kulcsszavak alapján a filmbe illő párbeszédet kellett írjanak. Ezután ügyességi versenyek következtek, cukorkát kellett gyűjtsenek a díszteremben, bekötött szemmel kellett enni, erődöt építeni, lufival fekvőtámaszozni és egymást kifesteni.

Nyertesek

Az első helyezést Rusz Bíborka és Csatlós Levente Róbert kapta meg, a képzeletbeli dobogó második fokára Miklós Katalin és Szabó Dávid állhatott, a harmadik helyezett pedig Csűry Anikó és Ludescher Máté lett.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!