ERDON Helyi hírek

2017.11.07. 08:31

Filmes karakterek az Ady líceum gólyabálján

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban, idén is megszervezte a gólyabált az iskola diáktanácsa múlt pénteken, a kilencedikes diákok számos próbán vettek részt a felkészülés és a gólyabál ideje alatt is.

A nagyváradi Ady Endre Elméleti Líceumban, idén is megszervezte a gólyabált az iskola diáktanácsa múlt pénteken, a kilencedikes diákok számos próbán vettek részt a felkészülés és a gólyabál ideje alatt is.

Idén öt gólyapár szállt versenybe azért, hogy a képzeletbeli dobogó első fokára állhasson, természetesen most sem csak az ügyesség és tudás volt fontos, hanem a kreatívitás is. A gólyapárok olyan könyves-filmes karakterpároknak kellett beöltözzenek, amelyek természetesen ismertek, és a könyvet meg is filmesítették. Így az All stories are true elnevezésű gólyabálon a 9. A (filológia intenzív angol) osztályból Medgyesi Alexandra és Komlósi Róbert a Harry Potter című könyv- és filmsorozat két főszereplőjét, Ront és Hermionet mutatta be. A 9. C (matematika-informatika intenzív informatika) osztályt Nyíri Stefánia és Bánffi Bencze képviselte, ők a Narnia krónikáiból Lucyt és Tumnust testesítették meg. A 9. D (matematika-informatika intenzív angol) osztályból Baranyi Tünde és Szűcs Márton öltöztek jelmezbe, ők a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei megfilmesített regényéből Emma és Jacob szerepét játszották. A 9. E (biológia-kémia intenzív angol) osztályból Varga Evelin és Mátyás Géza az Alkonyat című megfilmesített könyvsorozatból Bellát és Edwardot mutatta be, valamint a 9. F (biológia-kémia) osztályos Gyulai Vivien és Oláh Bertalan az Éhezők viadalából Katniss és Peter szerepét játszotta.

Próbák

Minden gólyapár egy bemutatkozással kellett készüljön, hallottunk verseket, átírt részleteket a könyvekből, filmekből, illetve volt aki rappelt és táncolt is. Később, hogy ne csak a gólyapárokat tegyék próbára, az egész osztály is be kellett szálljon a versenybe, a gólyahéten egy videót kellett készítsenek, melyet kivetítettek, a videóban az ügyességet, a mű iránti ismeretüket és a kreativitásukat kellett megmutassák. Majd minden osztály egy közös produkcióval is készült, mely a legtöbb esetben egy tánc volt. A gólyapárok négy ügyességi és kreatív versenyen is részt vettek: ugrókötelezés, mézevés és pillecukorevés, valamint versírás. Majd a tudásukat is tesztelték, a diáktanács tagjai két típusú kvízzel készültek, egy az iskola történelmével volt kapcsolatos, és egy az általuk megtestesített karakterekhez fűződött. Bebizonyosodott, hogy a legtöbben anélkül álltak a színpadra, hogy az adott karaktert vagy művet igazán ismerték volna, és az sem ártana, ha az iskolájukban kicsit jobban körül néznének. A próbákat a négy zsűritagból álló versenybizottság pontozta: Cseresznyés Dorottya könyvtáros, István Zoltán tanár és a tavalyi nyertes-gólyapár, Belényesi Vivien és Molnár Ádám.

Jó hangulat

Még a próbák kezdete előtt kiderült, hogy minden csapatnak erős szurkolótábora van, a vuvuzela, a nagy tapsok és visítások sem maradhattak el. A műsort Farkas Réka és Szűcs Andris vezette. A próbák közötti pihenőkben a színpadra állt Nagy Bernadett egy énekprodukcióval, illetve Fekete Tibor hegedű szólót adott elő. Később a Unique tánccsoport egyéni- és csapatbemutatókat tartott. Számos támogatója is volt a gólyabálnak, melyek nélkül nem jöhetett volna létre az este, és akik biztosították a nyertesek ajándékait. Az iskola dísztermében megszervezett versenyek után afterpartyt tartottak a Moszkva Kávézóban, ahol a jó hangulatért Dj Gyóntatófülke felelt.

Nyertesek

Az első helyezett a 9.F gólyapárja lett, Gyulai Vivien és Oláh Bertalan (Katniss és Peter), a második Varga Evelin és Mátyás Géza (Bella és Edward), a harmadik helyezést pedig Baranyi Tünde és Szűcs Márton (Emma és Jacob érte el.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!