ERDON Helyi hírek

2017.11.18. 10:19

Egyezményt írtak alá

Együttműködési egyezményt kötött pénteken Nagyváradon a Munkáltatók Országos Egyesülete (UNPR) a munkáltatók szlovákiai szövetségével.

Együttműködési egyezményt kötött pénteken Nagyváradon a Munkáltatók Országos Egyesülete (UNPR) a munkáltatók szlovákiai szövetségével.A nagyváradi várban megszervezett ünnepélyes esemény a szlovák, majd a román Himnusz eléneklésével kezdődött, ezt követően Ioan Lucian, az UNPR országos elnöke köszöntötte Ján Oravec országos elnököt, Miroslav Iabloncic főkonzult, a két szervezet jelen lévő vezetőségi tagját és a többi résztvevőt.

Jelentős nap

Mint elmondta, köszönet illeti a szlovákiai szervezet elnökét, amiért Nagyváradot választotta az egyezmény aláírásának helyszínéül, ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy Bihar megyében él a legjelentősebb hazai szlovák közösség. Ez egy történelmi jelentőségű nap Nagyvárad számára, hiszen a korábbi egyezményeket - Magyarországgal, illetve Lengyelországgal - a fővárosban kötötték meg, hangzott el.

Egyúttal reményét fejezte ki, hogy ennek a kezdetnek folytatása is lesz és nem csak egy papíron megkötött egyezmény marad. Megköszönte Adrian Merka képviselő közreműködését is az egyezmény megkötésében.

Ján  Oravec elmondta, nagy öröm számára, hogy itt lehet ezen a napon, hiszen november 17-e a szlovák nemzet napja, melynek során a kommunizmus bukását és a szabadságuk visszaszerzését ünneplik. Sajnos a kommunizmus évtizedei most is éreztetik hatásukat, nem csupán a gazdasági helyzetükben, hanem az emberek mentalitásában is. Fontos, hogy kezdeményező emberek egymással kapcsolatot teremtsenek, s ez az egyezmény egy nyitott ajtó a gyümölcsöző együttműködés felé – hangzott el.

Az egyezmény aláírását követően a jelenlévők megebédeltek el a vár termében.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!