ERDON Helyi hírek

2017.10.30. 14:01

Változatos tevékenységek az Ady líceumban

Az Iskola másképp-hét zajlik az Ady Endre Középiskolában, aminek keretében számos érdekes foglalkozáson vehetnek részt a diákok az intézmény falain belül és kívül. Mi is bepillantottunk néhány tevékenységbe, és tanúsíthatjuk: a gyerekek nagyon élvezték.

Az Iskola másképp-hét zajlik az Ady Endre Középiskolában, aminek keretében számos érdekes foglalkozáson vehetnek részt a diákok az intézmény falain belül és kívül. Mi is bepillantottunk néhány tevékenységbe, és tanúsíthatjuk: a gyerekek nagyon élvezték.

Amolyan „forgatag-nap” volt október 30-a a nagyváradi Ady Endre Középiskolában, mintegy jelezve: elkezdődött az Iskola másképp-hét ebben a tanintézetben is. Vad Márta igazgatónő az erdon.ro-nak azt nyilatkozta: az ismert mondást- ép testben ép lélek- az ép környezetben szavakkal egészítették ki, s erre építették fel a témákat. Ugyanakkor három idősávban dolgoztak: 8 órától, 10-től és 12-től, és megpróbáltak annyi tevékenységet, amennyit csak tudtak, összehozni a gyerekeknek, akiknek lehetőségük nyílt választani ezek közül, tehát teljesen az ő döntésük volt, hogy melyiken vesznek részt. Meghirdették a programokat, és olyan is előfordult, hogy a szülők javasoltak vendégeket, vagy ők maguk ajánlották, hogy eljönnek előadásokat tartani. Így elkészült aztán a kínálat, melyet lebontottak korosztályokra. Az egyik diákjuk, Fándly Gergő- aki első helyen végzett az országos számítástechnikai olimpián- egy olyan applikációt írt, melynek segítségével egyszerre valamennyi tanuló, tehát mind a 750, online tudott választani a bejelentkezés után.

Tevékenységek

A fő tevékenység a díszteremben zajlott, ahol egy bemutatót szerveztek az újrahasznosításról az Eco Bihort képviselő Pásztai Zoltán és a RER részéről megjelent Pálhegyi Zoltán útmutatásai alapján.

Íme néhány érdekesebb esemény a teljesség igénye nélkül: üvegfestés, Nagymama édes mézese és fazekasság a Nagycsaládos Alapítvánnyal, ácsműhely, elsősegély nyújtási alapismeretek mentősökkel, biztonságos internet gyermekvédelmi szakértővel, játékos mértan, logikai játékszerek, önkéntesség a Máltai Segélyszolgálattal, hip-hop táncoktatás P. Simon Noémival, Tudom, hogy méreg, én mégis kérek címmel interaktív együttlét Staharóczky Noémi nutricionistával, gipszminták öntése, a reformáció dalban, hagyományos technikák a Himalája vidékéről Imre Zoltán kultúrantropológussal, az öngyógyítás veszélyei stb.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!