ERDON Helyi hírek

2017.10.22. 21:52

Retró gólyabál a Lorántffyban

Idén a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium gólyái „visszarepültek” az időben, ugyanis az idei gólyabál tematikája a 80–90-es évek popslágerei köré épült.

Idén a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium gólyái „visszarepültek” az időben, ugyanis az idei gólyabál tematikája a 80–90-es évek popslágerei köré épült.Az idei gólyabált az elmúlt héten, csütörtökön 17 órától rendezte meg a két tizedik osztály Csűry Ágnes és Thalmeiner Zoltán osztályfőnökök vezetésével. A hagyományos eseményre nem akárkik „érkeztek”, ugyanis jelen volt Whitney Houston és Michael Jackson (Kovács Emília és Madarász Márk), Madonna és George Michael (Gyöngyösi Melinda és Kővári Krisztián), Tina Turner és Jimmy Wonder (Fikó Beáta és Börcsök Gergő), Jennifer Grey és Patrick Swayze a Dirty Dancing-ből (Kürti Angyalka és Palkó Szabolcs), illetve Jennifer Beals és Michael Nouri a Flashdance-ből (Busca Szilágyi Anna és Ferenczi Dávid). Azaz a gólyapárok a 80–90 évek popslágereinek előadóit alakították, akiknek különböző próbákon kellett keresztülmenniük. Először egy előzetesen leforgatott kisfilm által be kellett mutatkozniuk mint popénekesek, majd „lufitáncot” jártak, ami alatt a pároknak a lábaikra erősített lufit kellett tánc közben védeniük, illetve az ellenfél lufiját kipukkasztaniuk. A következő próba már nehezebbnek bizonyult, ugyanis a kivetített, jócskán eltorzított képekből kellett felismerniük tanáraikat. A popsztárok persze énekeltek is karaoke formájában. A próbatételekből a közönséget sem hagyták ki, ugyanis ők „gólyapuszit” kaptak a lányoktól, akik különböző színű rúzsnyomot hagytak a szerencsések arcán, amit majd összeszámoltak és pontokat kaptak érte. Az utolsó próbatétel a fiúkat érintette, akik nem kis feladatot kaptak: előbb egy vízzel teli tálból, majd egy liszttel teli tálból kellett kihalásszák kezük használata nélkül a cukorkákat – az eredmény várható volt: a vizes-lisztes próba után a cukorkahalászok arca csirizes pakolást kapott.

Eredmények

A próbák alatt a héttagú zsűri (Zsíros Anikó igazgatónő, Fazekas Tibor aligazgató, Szakács Zoltán iskolalelkész, Kövendi Éva és Jakab Gábor tanárok, valamint a tavalyi év győztesei, Kovalcsik Bettina és Bistran Alex) természetesen pontozta a diákokat. A pontszámok összeszámlálása alatt fellépett a micskei Görböc néptáncegyüttes, valamint Busca Szilágyi Eszter énekelt szólót, majd közösen adott elő egy dalt Kövendi Éva zenetanárral. A próbatételek között tombolahúzás is volt, a szerencse leginkább a tanároknak kedvezett. Az idei gólyabál győztesei: első helyezett Busca Szilágyi Anna és Ferenci Dávid, második Fikó Beáta és Börcsök Gergő, harmadik Gyöngyösi Melinda és Kővári Krisztián, negyedik Kovács Emília és Madarász Márk, ötödik Kürti Angyalka és Palkó Szabolcs. A facebookos szavazást Busca Szilágyi Anna és Ferenczi Dávid nyerte. A gólyabált idén is buli zárta.

János Piroska

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!