ERDON Helyi hírek

2017.09.22. 17:20

Hétfő esti láz Nagyváradon

A kocsmakvíz műfaja brit földről szivárgott be az európai kontinensre. Váradon 2015 őszén landolt a játék alapformátuma, de maga a kvízjáték már évek óta létezik, tehát hagyománya is van.

A kocsmakvíz műfaja brit földről szivárgott be az európai kontinensre. Váradon 2015 őszén landolt a játék alapformátuma, de maga a kvízjáték már évek óta létezik, tehát hagyománya is van.Ha valaki nem fél a kihívásoktól, ha próbára szeretné tenni tudását, ha jó hangulatban szeretné tölteni a hétfő estéket, ha szívesen tanul, ha szeret csapatban játszani és kedveli a meglepetéseket, akkor szeptember 25-től minden hétfő este 8-kor várjuk Nagyváradon, a Gekkó Pubban a QuizNight által szervezett nemzetközi kocsmakvízre. Ha még nincs meg a 3–6 fős csapat, mi segítünk, hogy mindenki találjon magához hasonló elszánt, kvízbarát társakat.

A kocsmakvíz műfaja brit földről szivárgott be az európai kontinensre. Szinte nincs olyan angliai pub, ahol ne lehetne hétfő esténként kvízt játszani. A titok, a talány, a rejtvény mindig is izgatta az ember fantáziáját. Magyarországra 2009-ben érkezett, és az utóbbi években tett szert rohamos népszerűségre. Több országban, Nagyváradtól Dublinig ugyanazokra a kérdésekre kell válaszolni, minden hétfő este nyolc órától kezdődően. Nagyváradon 2015 őszén landolt a játék alapformátuma, de maga a kvízjáték – sok más erdélyi városhoz hasonlóan – már évek óta létezik, tehát hagyománya is van.

Közösséget épít

A kocsmakvíz közösséget épít, baráti sörözések alatt észrevétlen „okosít”, és rengeteg vidám pillanatot szerez mindenkinek, aki részt vesz benne. A legjobb bizonyítéka ennek, hogy Nagyváradon is egyre több kvízcsapat alakul, és kapcsolódik be a játékba. A játékszezon az egyetemi félévekhez igazodva, ősztől tavaszig tart. A játékosok ősszel már alig várják a játék kezdését, tavasszal pedig az utolsó fordulót követően nem tudják abbahagyni. Ugyanakkor a játékba bármikor be lehet kapcsolódni, egyszerűen csak a játék és szórakozás kedvéért.

A korosztály nem befolyásoló tényező. Idősebbek és fiatalabbak is elkezdhetik! Barátokból, ismerősökből hozzunk létre egy csapatot, válasszunk egy jópofa nevet, majd keressük ki a lakóhelyünkhöz legközelebb eső játékhelyszínt (kocsma, pub, klub). Nagyváradon a Gekkó bár biztosít helyszínt a játéknak. Mivel a helyszíneken a létszám korlátozott, ezért asztalt is időben kell foglalni. A regisztrálás másik előnye, hogy a vetélkedőn elért pontok tárolva lesznek, összeadódnak, és a végső elszámolásnál minden egyes helyszín győztese meghívást kap a budapesti döntőre. Regisztrálni a www.quiznight.hu weboldalon kell játékosként és csapatként is. További információval a nagyváradi kvízmester, Vad Zoltán szolgál (telefon 0726–978–029). Ha van némi tudásunk, szabadok a hétfő estéink, és elegendő játékos kedvvel rendelkezünk, garantáltan jól érezzük majd magunkat!

Vad Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!