ERDON Helyi hírek

2017.09.27. 09:51

Betakarítás Ünnepe a váradi várban

Ezen a hétvégén szervezik meg a Betakarítás Ünnepét a váradi várban, melyet az APTOR, a Mezőgazdasági Termékeket Kutató és Népszerűsítő Crişana Egyesület és a Bihar Megye Tanács közösen szervez.

Ezen a hétvégén szervezik meg a Betakarítás Ünnepét a váradi várban, melyet az APTOR, a Mezőgazdasági Termékeket Kutató és Népszerűsítő Crişana Egyesület és a Bihar Megye Tanács közösen szervez.

A Betakarítás Ünnepének helyszínéül a nagyváradi vár belső udvara szolgál majd, szeptember 29-én, pénteken 17 órakor lesz a hivatalos megnyitó. Az ünnepen körülbelül 20 településről érkező 40 termelő várja a vásárlókat. A háromnapos eseményen számos fellépő szórakoztatja a közönséget, illetve termelői áron vehetik meg az árut a termelői- és termékvásáron, valamint népi mesterek vására is lesz. A gyermekeknek különböző tradicionális játékokkal készülnek a szervezők, a kisebbek pedig szimbolikus terménykosárba gyűjtenek majd terményeket a standoknál; aki sikeresen befejezi a játékot, az részt vehet a vasárnapi tombolasorsoláson. A tombolasorsolásra vasárnap délután 4 órakor kerül sor az udvarban felállított színpadon, 10 meglepetés nyereményt sorsolnak ki.

Program

Szeptember 29-től október 1-ig mindhárom napon 10–19 óra között látogatható a termékvásár, 12–20 óra között a nép mesterek vására és 14–20 órák között gyermekprogramok zajlanak majd. Mindhárom nap lesznek workshopok is, pénteken 14–16 óra között a téma a helyi ételek lesznek, szombaton 12–14 óra között különböző technikai bemutatók zajlanak a termelők számára, vasárnap 13–15 óra között az AgroTransilvania Cluser szervez programot. Pénteken 17 órakor a hivatalos megnyitóra kerül sor, majd Bihar megyei népi együttesek lépnek a színpadra, 20 órától pedig a Caliu együttes zenél. Szombaton 17 órától újra Bihar megyei népi együttesek műsorát lehet látni, 20 órától pedig Mihai Mărgineanu koncert lesz. Vasárnap 16 órakor fellép az Aușana Népi Együttes, 17 órától Bihar megyei nép együttesek szórakoztatják a közönséget, 19 órától pedig Maria Sidea, Dănuța Jurjuț, Leontin Ciucur, Cornel Borza, Gheorghița Nicolea népzenei koncertjeit hallhatják, illetve fellépnek a rendezvény különleges meghívottai, Florica Ruja és Dinu Iancu Sălăjanu is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!