ERDON Helyi hírek

2017.08.24. 11:23

Nyári tábor a Szacsvay-iskolában

A Bihar Megyei Tanács támogatásával újdonságként nyári tábort szerveztek a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában, amire 117 gyermek iratkozott fel. Érdekes tevékenységek zajlanak.

A Bihar Megyei Tanács támogatásával újdonságként nyári tábort szerveztek a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskolában, amire 117 gyermek iratkozott fel. Érdekes tevékenységek zajlanak. Első alkalommal szerveztek ilyen jellegű nyári tábort a Szacsvay Imre Általános Iskolában- tájékoztatta az erdon.ro-t Pásztor Gabriella igazgatónő. E héten három egymást követő napon, és a jövő héten szintén ehhez hasonlóan, több témakörben úgy, hogy a hangsúly a játékon van, illetve a játékos tanuláson, az interdiszciplinaritáson, a szórakozáson. Szerdán, csütörtökön és pénteken a játékos tudományra fókuszálnak, a résztvevők pedig a tanintézet diákjai, akik ősszel I-VIII. osztályosok lesznek. Ez azért érdekes, mert így egy vegyes társaság alakult ki, külön az elemisták és külön a nagyobbak. Mindnyájan csoportos foglalkozásokon vesznek részt, a step by step módszer mintájára kisebb centrumokat alakítottak ki, és úgymond körforgásos alapon, semmi jóból sem marad ki senki.

Egyebek mellett nagyon érdekes kísérleteket végeznek, például az egyik alkalommal kihúztak egy 20 méteres gumicsövet, az adott csoportot kétfelé osztották, és 20 méteres távolságból, tehát hallótávolságon kívül szavakat mondtak bele a gumicsőbe, bizonyítandó azt, hogy így „elmegy” a szó. A gyerekek nagyon élvezték, miközben talán észre sem vették, hogy ezáltal tulajdonképpen megtanulták azt, hogy miként terjed a hang.

Foglalkozások

A kicsiket citromsavval a titkosírás rejtelmeibe avatták be, egy másik csoport matematikai számításokat végzett és a mágnes viselkedését tanulmányozta, más gyerekek gyufaszálak felhasználásával tették próbára a kézügyességüket, és olyanok is voltak, akik az udvaron levő, egyedülálló napóra működésével kapcsolatos információkkal gazdagodtak- hogy csak néhányat említsünk a foglalkozások közül. Ezek egyidőben történtek, majd csere volt, valamint tízórait is kaptak a résztvevők.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!