ERDON Helyi hírek

2017.08.08. 13:53

Futópálya lesz a ligetben

<p lang="hu-HU">Szintetikus futópálya övezi majd a Bunyitay-ligetet, a munkálatokkal szeptember közepéig végeznek, tudtuk meg a keddi sajtótájékoztatón.</p> <p lang="hu-HU">

Szintetikus futópálya övezi majd a Bunyitay-ligetet, a munkálatokkal szeptember közepéig végeznek, tudtuk meg a keddi sajtótájékoztatón.

Szintetikus, gumi-poliuretán burkolatú, más szóval rekortán futópálya övezi majd nagyváradi Bunyitay-ligetet, mondta el Florin Birta alpolgármester. Az 1045 méter hosszú és 1,2 méter széles futópályát augusztus elsején kezdték el építeni, s negyvenöt napon belül kell elkészülnie, ára áfával együtt 530 ezer lej, ebből 180 ezer lej az infrastruktúra, a többi pedig maga a burkolat. A munkálatokat a polgármesteri hivatal az Eco Bihorral közösen végezteti el nagyrészt abból a pénzből, melyet az ökologikus szeméttárolót igénybe vevő települések fizetnek a cégnek. „Úgy gondoltuk, mivel sokan járnak ide futni, népszerű lesz a futópálya” - mondta el az alpolgármester. A munkálatokat a Megyei Utak (Drumuri Bihor) Rt. Végzi, s jelenleg úgy tűnik, hogy az egyedüli gond az, hogy a munkát össze kell hangolni a helyszínen lévő földalatti fűtővezetékek cseréjével – azaz nem önthetik le a burkolatot addig, míg a munkálatokkal nem végeztek. A rekortán futópálya előnye az, hogy elasztikus, így sokkal egészségesebb rajt a futás, mint például aszfalt burkolaton. A pálya a fák mentén halad, nem volt szükség fakivágásokra, tette hozzá az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!