ERDON Helyi hírek

2017.08.20. 21:14

Ablak nyílt Európára a Rhédeyben

Vasárnap a Bihar Megyei Tanács szervezésében mindenkit szeretettel vártak a 14. alkalommal megrendezett Nyitott Ablak Európára rendezvényre, a Rhédey-kertben. Számos érdekes program volt.

Vasárnap a Bihar Megyei Tanács szervezésében mindenkit szeretettel vártak a 14. alkalommal megrendezett Nyitott Ablak Európára rendezvényre, a Rhédey-kertben. Számos érdekes program volt.A 14 órára meghirdetett kezdési időpontban már lógott az eső lába, később pedig el is kezdett szemerkélni, illetve esni. Kár, mert az előzetes program szerint rengeteg érdekes program várta az érdeklődőket. A gyerekek és kísérőik lovagi tornán vehettek részt, csirkét pofozhattak, békát ugrathattak, diót törhettek, ágyúval lőhettek célba, hordón lovagolhattak, tekézhettek, csigát futtathattak, gólyalábakon járhattak, óriás építőkből birodalmak születhettek, és még sok-sok móka várt rájuk. Az ügyességi játékok mellett kézműves foglalkozások is várták az alkotni vágyókat: paripákat készíthettek a vágtatásra vágyók, levendulazsákot köthettek a nyereg alá, gyöngyöt fűzhettek és csokrot köthettek a kis hölgyek és urak, képkeretbe helyezhették a múltat és színesre festhették a megszelídített figurákat. A legkisebbek egy interaktív babasarokból mosolyoghattak az óriásbuborékokra.

Egyéb programok

Az érdeklődők a gyermek és kulturális programok mellett a Bihar–Hajdú-Bihar Eurorégió Alapítvány révén egy különleges virágkompozíciós standot is megtekinthettek a Nyitott Ablak Európára témakörben, melyet a Liberartus Egyesület hozott létre. Látható volt egy mézeskalács stand is, ahol Bihar és Hajdú-Bihar megye mézeskalácsból készült címere kellette magát. A Bihar Megyei Desztináció Menedzsment Ügynökség és a Bihar Megyei Turisztikai Információs Központ közös standján a Water Team közreműködésével a Királyerdő, valamint a Vértop turisztikai desztinációit és látnivalóit, az ott űzhető tevékenységeket mutatta be, mint például a via ferrata, túrázás és vadvízi-evezés. Ovi D. Pop fotóművész egy érmelléki fotókiállítással várta az érdeklődőket. Továbbá fazekasok, bőrdíszművesek, üveg- és tányérfestők, fafaragók és különféle termékvásárok csalogatták mindazokat, akik augusztus 20-án a Rhédey-kertben ünnepeltek.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!