ERDON Helyi hírek

2017.07.17. 12:01

Hálószoba, titkok és minden más

Vasárnap este a Titkok egy hálószobából című érzelmes vígjátékkal elkezdődött a VI. Nyári Színházi Fesztivál. A kétszereplős darabban Gregor Bernadett s Szarvas Attila léptek színpadra.

Vasárnap este a Titkok egy hálószobából című érzelmes vígjátékkal elkezdődött a VI. Nyári Színházi Fesztivál. A kétszereplős darabban Gregor Bernadett s Szarvas Attila léptek színpadra.Zsúfolásig megtelt vasárnap este a nagyváradi várban található nyári színház nézőtere, jeléül annak, hogy hatalmas az igény a nyíregyházi Mandala Dalszínház, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) és a Partium Alapítvány által közösen rendezett, kulturális értékteremtő és egyúttal szórakoztató, az idén hatodik évadjához érkezett Nyári Színházi Fesztiválra.

A sokadalmat Dobos László, a Mandala Dalszínház vezetője üdvözölte, megköszönve a nagy érdeklődést. Az idei előadások közül emelt ki néhányat, s egyben reményét fejezte ki, hogy a repertoár és a sokszínű kínálat új tekinteteket is vonz majd.

Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke felidézte, hogy annak idején ők voltak az elsők, akik birtokukba vették a várat, idén pedig újdonságnak számít, hogy kiadtak egy programfüzetet. Úgy fogalmazott: most is figyelembe vették azt, amit elvárnak tőlük a közönség tagjai, s ennek megfelelően lehetőleg minden igényt kielégítő, minőségi, ugyanakkor könnyed nyáresti szórakozást akarnak biztosítani mindenki számára. Erre majdhogynem garancia a felvonultatott neves és elismert színészek névsora, így szinte borítékolható, hogy a publikum nem fog csalódni. Az NMD nevében a diákszervezet leköszönő elnöke, Nyíri Tamás, és következő vezetője, Kőrösi Kristóf köszöntötték a jelenlevőket, hiszen mint kiderült, önkéntes koordinátorként utóbbi és csapata látja el helyi szinten a fesztivál megszervezési feladatait.

Saját életük is

Ha úgy vesszük, a Titkok egy hálószobából című darab azért lehet izgalmas nem csupán a nézők, hanem a két szereplő, Gregor Bernadett és Szarvas Attila számára is, hiszen ők a valós életben is egy házaspárt alkotnak, a történet pedig éppen egy házaspárról szól, a nászéjszakától az öregkorig mutat be jeleneteket. Amúgy a színpadi díszletként funkcionáló kép tényleg a két színművész esküvői fotója, és az előadásba a saját tapasztalataikból is beleszőttek, anélkül persze, hogy mi tudnánk, melyek is ezek konkrétan. Egyébként a cselekmény történik valahol a nagyvilágban, egy kisvárosban, mindvégig ugyanabban a hálószobában. Anna és Harry életének huszonöt éve az esküvőjüktől egészen az öregkorukig. Egy szenvedélyes, mely két ember egymás iránti szeretetén és tiszteletén alapul. Szerelem, féltékenység, megcsalás, a gyermekek miatti aggodalom, megcsalás, veszekedések, megbocsátás, békülés. Sokak számára ismerős helyzetek, ahogy már csak az életben lenni szokott.

Azt gondoljuk, Gregor Bernadett és Szarvas Attila belopták magukat a váradi nézők szívébe. Jól adták magukat és játszották a szerepüket, alakításaik hitelesek voltak, meggyőzőek, jó helyen, jókor csendültek el a poénok, és mindez az előadás végén felcsendülő vastaps is pontosan jelezte.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!