ERDON Helyi hírek

2017.07.18. 15:05

Épülhet az új terminál

A Bihar Megyei Tanács közleményben tudatta, hogy az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) elutasította a Construcţii Bihor, az Energ, a Transproiect 2001 cégek, valamint a Trameco, a Vega 93 és a Consitrans cégek társulásai által megfogalmazott fellebbezéseket a nagyváradi repülőtér 2. számú terminálja megépítésének versenytárgyalásán született eredmény ellen.

A Bihar Megyei Tanács közleményben tudatta, hogy az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) elutasította a Construcţii Bihor, az Energ, a Transproiect 2001 cégek, valamint a Trameco, a Vega 93 és a Consitrans cégek társulásai által megfogalmazott fellebbezéseket a nagyváradi repülőtér 2. számú terminálja megépítésének versenytárgyalásán született eredmény ellen.Így most már minden akadály elhárult az elől, hogy a megyei tanács szerződést kössön a versenytárgyaláson nyertes Uti Grup és Eldiclau konszernnel, mely vállalta, hogy 21.796.261 lejből egy év alatt megépíti a reptér második terminálját. „Ennek a munkálatnak az esetében is sikerül tartanunk magunkat ez előre megszabott feltételekhez, így 2018-ban az utasok rendelkezésére bocsátunk egy második, modern, az európai standardoknak megfelelő terminált. Az építkezés teljes mértékben indokolt tekintettel a folyamatosan növekvő járatszámra a Nagyváradi Reptéren. Ezzel a beruházással arra törekszünk, hogy Bihar megyének a legfontosabb európai régiókhoz való hozzákapcsolása által egy fontos központtá váljunk a repülővel utazók számára” – idézte a közlemény Pásztor Sándornak, a megyei tanács elnökének a szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!