ERDON Helyi hírek

2017.06.15. 17:06

Tanévzáró volt az Ady líceumban

Csütörtök délelőtt az iskola dísztermében tartották a tanévzáró ünnepségeket a nagyváradi Ady Endre Középiskola V-VII., és IX-XI. osztályos diákjai számára. Vad Márta beszéde után díjakat adtak át.

Csütörtök délelőtt az iskola dísztermében tartották a tanévzáró ünnepségeket a nagyváradi Ady Endre Középiskola V-VII., és IX-XI. osztályos diákjai számára. Vad Márta beszéde után díjakat adtak át.Az elmúlt hónapokra visszaemlékezve, ünnepi beszédében Vad Márta igazgatónő úgy fogalmazott: volt, aki figyelt, tanult, gyakorolt, gyarapodott szellemiekben és lelkiekben egyaránt, és olyanok is voltak, akik a tanulás mellett más, hasznos elfoglaltságot is találtak az iskolában, akár délután, az órák után is. Versenyekre készültek szorgalmasan, számtalan helyen jártak, díjakat, okleveleket hoztak, vagy csak részt vettek, s méltón képviselték az iskolát, de mindig élményekkel, barátságokkal gazdagodva tértek haza. S mindeközben kirándultak, hegyet másztak, Aranyoson hógolyóztak, hazánk és Európa szépségeit célozták meg. Az Iskola másként-hét alatt Nagyváradot vették közösen számba, ünnepeltek októberben, novemberben, januárban és márciusban, volt Halloween és Mikulás-buli, hétvégeken tánciskola. Szorgalmasan látogatták a könyvtárat, sokszor voltak a színházban és a filharmóniában.

Számos tevékenység

Nagy sikere volt az idén is a rajzkörnek, a munkáik mindvégig a tanintézmény falait díszítették, mindenki, aki ott járt, megcsodálta ezeket. Papírt és olajat gyűjtöttek, figyeltek a környezetvédelemre, s óvták az új virágoskerteket az udvaron. Egész napos rendezvénnyel ünnepelték az iskola működésének 245. évfordulóját, 7próbától voltak zajosak a folyósok, aktívan DT-ztek, önkénteskedtek, zabot hegyeztek, bálokat szerveztek, vitáztak, suliújságot szerkesztettek, a mindennapi friss zenéket biztosították az iskolarádión keresztül. Fényképeken és videofelvételeken örökítették meg az eseményeket, dolgoztak az iskola honlapján.

Közben pedig nőttek, fejlődtek, pallérozott a szellemük, s minden nap, minden óra és tevékenység során formálódott, csiszolódott az osztályközösségük.

Az ünnepségen Csegődi Katinka diáklány Bach-prelúdiumot játszott, népdalokat énekelt a Buna Boglárka tanárnő által felkészített kórus, majd az ilyenkor szokásos jutalmazásokkal ért véget a rendezvény.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!