ERDON Helyi hírek

2017.05.02. 12:09

Tüntetni készül az édesanya

A sajtónak írt levelet Delia Scorțe, annak az 5 éves lánynak az édesanyja, aki 2010-ben szalmonellás lett egy süteménytől, majd a kórházban meghalt.

A sajtónak írt levelet Delia Scorțe, annak az 5 éves lánynak az édesanyja, aki 2010-ben szalmonellás lett egy süteménytől, majd a kórházban meghalt.

Az anya most azért van felháborodva, mert a bíróság úgy döntött, nem vádolható műhibával Georgeta Călinescu orvos, a járványkórház dolgozója. A levelében Delia Scorțe jelzi: a Crenguța Crăciun által meghozott ítélet szerinte a dossziéban szereplő összes bizonyíték ellenében van.

Ki következhet?

„Minden szakértő jelezte, hogy az orvosnőnek alaposan meg kellett volna vizsgálnia a kislányt, mégsem tett semmit, pedig a gyereknek 42 fokos láza volt, és több, mint 3 órán át volt az osztályon. Amikor később onnan már átvitték a sürgősségire, esélye sem volt a túlélésre, sorban álltak le a szervei” – írja. Az orvosnő elítélését még az ügyészség is kérte – azt követően, hogy előbb ők is elvetették a vádakat, de aztán megbizonyosodtak róla, hogy azok mégis megalapozottak. Az anya azt is megjegyzi: az orvosnő még neki tett szemrehányást, a folyosón, az utolsó tárgyalási napon, azt állítva, hogy az anya megbetegítette őt az eljárás elindításával, pedig orvosként semmit nem hibázott, és előre tudta, hogy a lány meg fog halni. Az anyuka most tudatta: 24-ére tüntetést szervez a bíróság elé, és oda mindenkit vár, aki szolidáris vele. „Ha a doktornő semmit sem hibázott, hol a lányom? Miért egy sírkövön írja a nevét, és miért van eltemetve? És ki lesz a következő?” – írja még levelében.

Szeghalmi Örs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!