ERDON Helyi hírek

2017.05.18. 16:36

Tüntetés orvosi műhiba miatt

Ismét a sajtónak írt levelet Delia Scorțe, annak az 5 éves lánynak az édesanyja, aki 2010-ben szalmonellás lett egy süteménytől, majd a kórházban meghalt.

Ismét a sajtónak írt levelet Delia Scorțe, annak az 5 éves lánynak az édesanyja, aki 2010-ben szalmonellás lett egy süteménytől, majd a kórházban meghalt.

Mint már megírtuk, első levelében jelezte, tűrhetetlen, hogy a bíróság úgy döntött, nem vádolható műhibával Georgeta Călinescu orvos, a járványkórház dolgozója. „Minden szakértő jelezte, hogy az orvosnőnek alaposan meg kellett volna vizsgálnia a kislányt, mégsem tett semmit, pedig a gyereknek 42 fokos láza volt, és több, mint 3 órán át volt az osztályon. Amikor később onnan már átvitték a sürgősségire, esélye sem volt a túlélésre, sorban álltak le a szervei” – írta.

Az anya előre jelezte: tüntetést szervez. Most azt írja, ehhez megkapta a városháza engedélyét is, és az akció május 24-én 17-től 19 óráig lesz, a megyei bíróság székháza előtt. Hozzáteszi: „Ez már nem csak az én kislányomról szól. Hanem az összes olyan műhiba ellen, amely halállal, vagy súlyos károsodással végződött.”

Közben – jelzi – megkapta a bírósági ítélet motiválását is. Delia Scorțe szerint ebből az derül ki, hogy Crenguta Craciu bírónő „egyszerűen kihagyta az egészből a szakértői véleményeket, és csak azokat a tanúvallomásokat vette figyelembe, amik neki megfeleltek”. Sőt, az orvos emberei azt vallották, hogy a kislány szervezete kvázi „maga okozta a vesztét”, ám az anya szerint „ezt meg lehetett volna állítani, orvosi beavatkozásokkal”. Delia Scorțe úgy véli, a bírónő „teljesen a visszájára fordította az igazságot”, amikor az orvosnőt felmentette.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!