ERDON Helyi hírek

2017.03.07. 14:11

Szülők és gyerekek az Orsolya óvodában

Ízelítőt kaphattak az Orsolya óvodában zajló tevékenységekből azok a szülők és gyerekek, akik meglátogatták az intézményt hétfőn fél tíz és fél tizenkét óra között, a nyílt nap alkalmából.

Ízelítőt kaphattak az Orsolya óvodában zajló tevékenységekből azok a szülők és gyerekek, akik meglátogatták az intézményt hétfőn fél tíz és fél tizenkét óra között, a nyílt nap alkalmából.

Mindegyik csoportban egy- egy félórán át olyan tevékenységek zajlottak, melyekbe az idelátogató kicsiket és szüleiket is bevonhatták. Amint Farkas Tünde igazgató elmondta, ez a nap főleg azoknak a szülőknek szól, akiknek az első gyermekük szeptembertől kiscsoportos lesz, nekik ugyanis még nincsenek információik arról, hogy mit nyújt ez az óvoda, s most alkalmuk nyílik betekinteni abba, hogy mi is zajlik nap mint nap az intézményben. „Fontos tudni, hogy mi nem csupán felügyeljük a gyerekeket, a szellemi és fizikai táplálékukról egyaránt gondoskodunk” - fogalmazott az igazgató. A csoportok opcionális tevékenységek közül választhatnak, a gyerekek románt, angolt, táncot, tanulhatnak, meseterápián vehetnek részt a szokásos tevékenységek mellett.

Foglalkozások

A nagyváradi óvoda egyik sajátossága az, hogy itt gyakornokoskodnak a tanítóképzőbe járó diákok és az egyetemi pedagógiai szakot végzők is. A gyerekek számára ez érdekes élmény, jól viszonyulnak a „kis-óvónénikhez”.

Mint megtudtuk, nem ritka az sem, hogy román, vagy vegyes házasságból származó gyerekeket iratnak be szüleik, hogy megtanuljanak, (vagy jobban megtanuljanak) magyarul. Az egyik anyuka, Erdei Rodica, aki férjével és kislányával együtt jött el a nyílt napra, elmondta: ő román, férje magyar, s azt szeretnék, ha kislányuk mindkét nyelvet beszélné, ezért döntöttek úgy, hogy magyar óvodába íratják ősztől. A két és fél éves kislány egyébként nagyon felszabadultan viselkedett a programok alatt.

A gyerekek és szüleik a kis-, a középső, a rövid programos, végül pedig a nagycsoportot látogatták meg. A gyerekek énekeltek, mondókákat mondtak, interaktív játékokon vettek részt, ragasztottak.

Szeptembertől első sorban azokat a kicsiket várják, akik addigra két és fél – három év közöttiek lesznek, még tizennégy szabad hely van számukra. A szülők, akik ide szeretnék járatni gyermeküket, jól teszik, ha minél hamarabb beíratják. A legkisebbekkel óvónéni és dadus foglalkozik, mivel ők több figyelmet és törődést igényelnek, mint a középső és nagycsoportosok, esetenként pelenkázásra is szükség van. Esetleg más csoportokba is felvehetnek még gyerekeket, amennyiben mások elmennek, illetve a tanfelügyelőség engedélyezi a létszámnövelést. Farkas Tünde igazgató szívesen áll az érdeklődők rendelkezésére bármilyen információval, a 0721.032681 telefonszámon vehető fel vele a kapcsolat.

Csütörtökön az óvoda szőllősi, Ialomiţei utca 3. sz. alatti épületébe várják a szülőket és a gyerekeket a fél tíz és fél tizenkét óra között zajló nyílt napra.

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!