ERDON Helyi hírek

2017.02.24. 10:07

Disznóságok Nagyváradon – harmadszor

Ismét megtartja a Megyei Tanács, a Megyei Hagyományőrző Központ, a Romániai Községek Szövetsége, a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége és a D’ART szövetség a váradi disznótoros fesztivált.

Ismét megtartja a Megyei Tanács, a Megyei Hagyományőrző Központ, a Romániai Községek Szövetsége, a Bihar megyei Vállalkozók Szövetsége és a D’ART szövetség a váradi disznótoros fesztivált.

Disznóságok, azaz D’ale porcului a neve annak a rendezvénynek, amelyről a fent említettek képviselői tájékoztattak csütörtökön, a váradi várban lévő vállalkozói központban. Február 25-én ugyanis az ERA Shopping Parkban ismét megtartják a disznótoros fesztet. Immár a harmadik ilyen rendezvény ez, és számos Bihar megyei község nevezett idén is a versenyre: Kisősi, Bors, Biharkaba, Bihardiószeg, Bihardobrosd, Körösgyéres, Köröskisjenő, Madarász, Nagyürögd, Fugyivásárhely, Kispapmező, Papfalva, Robogány, Székelyhíd, Oláhszentmiklós, Szentandrás, Mezőtelegd, Tenke, Vizesgyán, Érmihályfalva. Mellettük meghívottként egy magyarországi csapat is részt vesz, Körösnagyharsányból.

A nagyközönség is megkóstolhatja a versenyre készített finomságokat. A helyszínre érkezők a szervezőktől ételjegyeket vásárolhatnak, 13 lejért, amelyekért egy kiadós adag torost, vagy kolbászt, hurkát, tepertőt kapnak. Az esemény alatt ebben az évben is Alexandru Pop színész, televíziós személyiség lép fel, akit Văru’ Săndelként ismernek. 10 és 16 óra között több tíz Bihar megyei táncegyüttes és énekes lép színpadra.

Program

A verseny programja: 8–8.30 között pálinkakóstoló – verseny; 8.30–16 óra között a sertések feldolgozása; 10:30–11:30 között hagyományos disznóperzselés-bemutató; 10.30–11.30 toros kóstoló – verseny; 11.30–12.30 között kolbász, hurka és tepertő kóstoló – verseny; 12.30–13.30 között a községek helyi specialitásainak kóstolója – verseny. A rendezvény egyik médiatámogatója szerkesztőségünk.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!