ERDON Helyi hírek

2017.01.11. 19:12

Új megállót a 17-es busznak!

Petícióban kérték, hogy a váradi Körös áruház mellett megszüntetett buszmegálló helyett hozzanak létre egy másikat a közelben.

Petícióban kérték, hogy a váradi Körös áruház mellett megszüntetett buszmegálló helyett hozzanak létre egy másikat a közelben.

A nagyváradi polgármesteri hivatal figyelembe veszi annak lehetőségét, hogy a 17-es buszjárat számára egy új megállót létesítsen: ilyen értelmű választ adott az intézmény arra a 375 váradi polgár aláírásával ellátott petícióra, amelyben azt kérik, hogy a Körös áruház mellett megszüntetett buszmegálló helyett hozzanak létre egy másikat a közelben, lévén, hogy a 17-es busznak a Művészeti Iskola és a közlekedésrendészet közötti szakaszán jelenleg nincs megállója. A polgármesteri hivatal válaszából, melyet a címzettek lapunknak is leküldtek, kiderül az is, hogy a városháza közlekedésügyi bizottsága hamarosan megtárgyalja a felvetést, és a közlekedésrendészet jóváhagyásának megszerzése után, illetve az időjárási viszonyok függvényében megállót létesítenek.

Nem egy, hanem kettő

Megkerestük az ügyben Csuzi Istvánt, a Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezérigazgatóját, aki megerősítette, hogy a felvetést valóban hamarosan megtárgyalják az említett közlekedési bizottságban, és a hó végére már működhet is az új megálló, sőt megállók. Csuzi István ugyanis hozzátette, hogy a HKV több elképzelést is előterjesztett a bizottsági ülésre: ezek egyike az, hogy legyen egy új megálló a Petőfi park és a Fő utca sarkán, és egy másik megálló a Sztaroveszki (Magheru) és a Ritoók Zsigmond (Enescu) utcák kereszteződésének a közelében. Csuzi István hangsúlyozta, hogy még nem született döntés ebben a kérdésben, de nagy esély van arra, hogy ezt az elképzelést hagyja majd jóvá a bizottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!