ERDON Helyi hírek

2017.01.31. 20:25

Terminálépítés leblokkolva

Kihasználva azt, hogy egy PSD-s megyei tanácsos nem volt jelent, a liberálisok számos határozattervezetet leszavaztak, így a repülőtér bővítésére vonatkozó előterjesztés sem ment át.

Kihasználva azt, hogy egy PSD-s megyei tanácsos nem volt jelent, a liberálisok számos határozattervezetet leszavaztak, így a repülőtér bővítésére vonatkozó előterjesztés sem ment át.

A január 31-i egy atipikus megyei tanácsülés volt abból a szempontból, hogy legelőször történt meg az, hogy a többségi RMDSZ-PSD-ALDE koalícióból egy ember hiányzott, és emiatt fordulhatott elő, hogy a liberálisoknak az előterjesztések körülbelül 40 százalékának az elfogadását sikerült megakadályozniuk. Ennek a destruktív magatartásnak esett áldozatul az a határozattervezet is, mely a nagyváradi repülőtér utasterminál-építésére, bővítésére és korszerűsítésére vonatkozó műszaki-gazdasági dokumentációk elfogadását érintette.

Az ülés után Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke azt nyilatkozta az erdon.ro-nak: nagyon sajnálja a repülőtér új terminál-építésének a leblokkolását, ugyanis ezen a héten is tárgyalt cégekkel új járatoknak az indításáról, az önkormányzat pedig kész ténynek tekinti, és közli a partnerekkel, hogy ez működni fog. Ennek megfelelően úgy alakították át a dokumentációt, hogy ez egy Schengen-kompatibilis terminál kiépítésére alkalmas legyen, ezt kellett volna kedden megszavazni, illetve olyan új biztonsági rendszereket a repülőtéren, melyek kötelezőek európai uniós és non-EU utak esetében, mert ezek következnek. Ezt azonban a liberális frakció nem szavazta meg, úgyhogy valószínűleg tíz nap elteltével egy rendkívüli tanácsülés összehívása várható. „Más érdekes nem történt, minthogy a liberálisok kihasználták azt, hogy hiányzott egy szociáldemokrata képviselő, de nem kell nagy ügyet csinálni ebből, az elmúlt hét hónapban ez volt az első ilyen jellegű eset”- közölte.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!