ERDON Helyi hírek

2017.01.24. 16:16

Szülői bált szervezett a Szacsvay Imre Általános Iskola

Múlt szombat este az egyik biharpüspöki vendéglőben színvonalas szülői bált szervezett a Szacsvay Imre Általános Iskola. A cél ugyanaz volt: egy díszteremnek a kialakítására gyűjtöttek.

Múlt szombat este az egyik biharpüspöki vendéglőben színvonalas szülői bált szervezett a Szacsvay Imre Általános Iskola. A cél ugyanaz volt: egy díszteremnek a kialakítására gyűjtöttek.

A megszokott helyen és magas színvonalon szervezte meg az idén is nagy sikerű szülői bálját a Szacsvay Imre Általános Iskola. Sajnos a díszterem még mindig csupán egy álom, így a cél maradt ugyanaz, vagyis amellett hogy remekül szórakoztak, erre is gyűjtöttek, tettek felajánlásokat az egybegyűltek. Ennek jegyében 216 tombolatárgy várt gazdára, és a jótékonykodásba besegített két magyarországi testvériskola, a debreceni Szoboszlai úti Általános Iskola, valamint a diósdi Eötvös József Német Nemzetiségű Általános Iskola is, amelyek magas szinten voltak képviselve.

Pásztor Gabriella, a Szacsvay iskola vezetőjének köszöntője után Pakurár Miklósné Ágnes, a cívisvárosi tanintézet igazgatónője azon pozitív tapasztalatairól számolt be, miszerint a Szacsvay iskola egy olyan kiváló hely, mely a diákoknak olyan tudást kínál, amivel egész életükben boldogulni tudnak. Ludescher Mónika diósdi tanárnő pedig egy olyan, hat országban zajló "Erasmus+" projektet ismertetett, amiben a váradiak is részt vesznek, és amelynek vezető partnere a Budapest melletti iskola.

Prezentáció

A jelenlevők épülésére, illetve arra való tekintettel, hogy végső soron a zenei kultúra az egyetemes kultúra része, Ferge Béla budapesti zenetanár tartott prezentációt, akit lánya, a hárfán játszó Elizabet is elkísért. Amellett érvelt, hogy csak a klasszikus és a nép zene jótékony hatású, megítélésében a pop- és a rockzene annyira káros, hogy még az egészségünket is rombolja, de nem csupán a mienkét, hanem szerinte más élőlényekét is, például az egerek magatartását és a dinnyék(!) fejlődésére is hatással van.

Az est hátralevő részében az Elit zenekar (Papp Attila, Majoros Attila) bizonyította, hogy a névválasztása telitalálat. Ugyanakkor kiosztásra került a legfrissebb iskolai évkönyv, mely a Megyei Tanács támogatásával jelent meg.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!