ERDON Helyi hírek

2016.12.23. 15:07

Dupláztak a Szent László Líceum gazdasági szakos diákjai

Alig két hónap leforgása alatt másodjára vettek részt a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gazdasági szakos diákjai nemzetközi versenyen.

Alig két hónap leforgása alatt másodjára vettek részt a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum gazdasági szakos diákjai nemzetközi versenyen.

A 11. A osztály D’Çenter kft. nevű gyakorlócégét képviselő csapat októberben Pécsen ért el harmadik helyezést egy tanirodai kiállításon, az elmúlt napokban pedig a Győrben megrendezettNemzetközi Tanirodai Vásárról elhozta a legjobb külföldi cégnek járó különdíjat. Különleges élmény volt résztvenni ezen a színvonalas Nemzetközi Tanirodai Vásáron. A verseny fényét a kedves vendéglátás, tökéletes szervezőkészség, nagyszámú látogatóközönség, s a hozzáértő szakmai zsűri emelte. A verseny nem csak a szakmai ismeretek gyakorlatba ültetésére és hasznosítására kínált lehetőséget, hanem kitűnő alkalom volt a régi ismerettségek megerősítésére és új barátságok szövésére is.

Az december 14-én megrendezett versenyen tizenöt, különböző országokból érkezett csapat mérhette össze kereskedelmi jártasságát és tudását, kommunikációs készségét és az eladás elősegítését szolgáló marketing eszközeit. A tanirodai vásárral egybekötött versenyt az a győri Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium szervezte kiemelkedő profizmussal, amellyel már évek óta jó kapcsolatot ápolunk. A Szent László Gimnáziumot Bádon Dávid, Dandé Dévid, Silaghi József és Varga Zsolt képviselte, akiket Albert Andrea és Kele Tünde szaktanárok készítettek fel és kísértek el a versenyre.

Megállják a helyüket

Győr több szállal kötődik Szent László királyhoz. Ezért úgy szerveztük meg utunkat, hogy arra is legyen idő, hogy megismerjük a nevezetesebb történelmi, kulturális és egyházi látnivalókat. Megrendítő volt a Püspökvárban található Szent László Látogatóközpontban a Márton Áron és Boldog Apor Vilmos püspökök életét és munkásságát bemutató kiállítás. Melegséggel töltötte el szívünket, hogy megcsodálhattuk a valaha Nagyváradon őrzött Szent László Hermát, mely városalapítónk koponyacsontját őrzi és többek szerint Európa legszebb hermája. Szerintünk mindenképp. Ezután kíváncsian mentünk fel a Püspökvár tornyába. Tíz emelet magasra kellett szűk csigalépcsőn felkapaszkodnunk, de a látvány mindenért kárpótolt. A torony kilátóteraszáról egyedülálló panoráma tárult elénk Győr belvárosáról, a két folyó, a Rába és a Mosoni Duna összefolyásáról, a várost körülölelő változatos tájakról, de csodálatos volta város karácsonyi díszkivilágítása is.

Nagy szerencsénk volt, hogy láthattuk azt a Rómában Ferenc Pápa által megáldott hat harangot, melyet most önöttek újra Tirolban, és csupán egy héten keresztül vannak kiállítva a győri Széchenyi téren.

A kétnapos élménydús utazás újból bebizonyította, hogy a nagyváradi Szent László Gimnázium gazdasági szakos diákjai megállják a helyüket kül- és belföldi versenyeken mind elméleti mind gyakorlati tudás tekintetében.

Azzal váltunk el győri vendéglátóinktól, hogy februárban remélhetőleg viszontlátjuk egymást a mi iskolánk által szervezett Gazdálkodj Okosan! című, hasonló tematikájú regionális versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!