ERDON Helyi hírek

2016.11.15. 15:16

Kényszer maximum három évig

Az Országos Versenyhivatal azt javasolja, hogy csak három évig kényszerítse a lakosokat arra, hogy a Hőszolgáltató vállalat szolgéltatásait vegye igénybe.

Az Országos Versenyhivatal azt javasolja, hogy csak három évig kényszerítse a lakosokat arra, hogy a Hőszolgáltató vállalat szolgéltatásait vegye igénybe.

Az Országos Versenyhivatal legfelsőbb vezetése tartózkodik Bihar megyében Bogdan Chiritoiu elnök vezetésével, amely ezekben a napokban különböző cégeknél és önkormányzatoknál tart tájékoztatást különböző, a piaci versenyt érintő kérdésekről. A tegnapi nap folyamán tárgyalást folytattak a nagyváradi önkormányzat vezetőségével is a város hőszolgáltató rendszeréről, majd sajtótájákoztatót tartottak. Nagyvárad egységes fűtési övezetről szóló határozata kimondja, hogy ott, ahol a Hőszolgáltató vállalatnak hálózata van, ott a fogyasztók kötelesek ettől a vállalattól igénybe venni a fűtési szolgáltatást. A versenyhivatal javaslata szerint ezt a kényszert időben korrlátozni kellene, hiszen egy idő után magának a fogyasztónak kell megállapítania azt, hogy kedvező-e számára a szolgáltatás, és amennyiben igen, akkor kényszer nélkül is a Hőszolgáltató ügyfele marad. A hivatal javaslata szerint ennek a kényszerítő erejű rendelkezésne nem kellene meghaladnia a három évet, de Chiritoiu hozzátette, hogy ez nem kötelező érvényű javaslat. Arra a kérdésre, hogy a város alkalmazni fogja-e ezt a javaslatot, Mircea Malan, Nagyvárad alpolgármestere azt mondta, hogy a város 20,28 kilométernyi fővezeték felújítását tervezi, és e tervhe kapcsolódó megvalósíthatósági tervben szerepelni fog az, hogy milyen megoldást javasolnak majd a szakembrek, mert ők mondják meg azt, hogy mi a legoptimálisabb döntés, ezzel érzékeltetve azt, hogy nem feltétlenül fogja a város figyelembe venni a versenyhivatal javaslatát.

Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!