ERDON Helyi hírek

2016.10.10. 13:52

Véget ért a Nagyváradi Ősz

Vasárnap késő este a Szent László téren tartott koncertekkel és tűzijátékkal ért véget az önkormányzat által szervezett Nagyváradi Ősz-fesztivál. Egy U2 tribute zenekar is fellépett.

Vasárnap késő este a Szent László téren tartott koncertekkel és tűzijátékkal ért véget az önkormányzat által szervezett Nagyváradi Ősz-fesztivál. Egy U2 tribute zenekar is fellépett.

A vasárnap esti időjárás a korábbi napokhoz képest kissé enyhébb volt, így valószínűleg emiatt is sok érdeklődőt vonzottak a Nagyváradi Ősz-fesztivál zárónapi rendezvényei. És egyébként is, hacsak nincs nagyon hideg, vagy zuhogó eső, az emberek többsége szeret szocializálódni, nézelődni, kültéren enni-inni, már amennyire a pénztárcája és az ideje megengedi.

[embed]]

Remek koncerttel rukkoltak elő ezúttal is az Ari Nagy Sándor tanár, zeneszerző által összeverbuvált Oradea Klezmer tagjai, akik a világ különböző tájairól összeszedett multikulturális klezmer-zenével szórakoztatták közönségüket. A méltán népszerű, „ezerrel pörgő” Richard Balint színművész ezúttal is nagyot alakított, ha kellett táncolt, ha kellett énekelt. Emlékezetes élményt nyújtott a Lemonchiki eléneklése.

[embed]]

Bono-hasonmás

A kellemes zenei élménynek a rend- és honvédelmi testületek fáklyás felvonulása vetett hirtelen véget. A menet élén Mircea Mălan alpolgármester vonult, aki a színpadra menve röviden köszöntötte az egybegyűlteket, és örömét fejezte ki, hogy a felújított Szent László tér rendre megtelik élettel, mint mondta, ez is volt az önkormányzat célja.

Ezután az olasz U2 by Zen Garden tribute zenekar lépett színpadra, mely Váradot is belefoglalta most zajló turnéjába. Állítólag a banda az egyetlen olyan U2 tribute zenekar, melyet Bono is elismer, és lehet, hogy tényleg van ebben némi igazság, mert az énekes szinte a megszólalásig hasonlít a nála jóval ismertebb, Paul Hewson néven anyakönyvezett ír pályatársára, és a hangja se rossz. Olyan jól ismert nóták csendültek fel, mint a Beatiful Day, a Where The Streets Have No Name, a Without You, a Hold me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me, vagy a Vertigo. Kár, hogy a közönség nem nagyon volt vevő a buzdításokra, nem alakult ki igazi rockkoncertbeli hangulat.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!