ERDON Helyi hírek

2016.09.04. 09:50

Vitázva, de együtt lesz (?)

Cseke szerint a vita ellenére várhatóan megyegyeznek Bolojanékkal, akik beállnak e stratégiai terv mögé.

Cseke szerint a vita ellenére várhatóan megyegyeznek Bolojanékkal, akik beállnak e stratégiai terv mögé.

Várhatóan együtt pályáznak határmenti uniós támogatási pénzekre – de vita azért van. Reagált Cseke Attila, az RMDSZ megyei szervezetének elnöke, a Megyei Tanács jelenlegi elnökét is adó tömörülés regionális vezetője arra amit Ilie Bolojab váradi polgármester mondott. Bolojan pártja, a PNL tájékoztatóján azt fejtegette, hogy immár nem csak a megyei tanácsok hanem például a települési önkormányzatok is benyújthatnak uniós támogatási projekteket, így ha nem tudnak megegyezni az itteni megyei tanáccsal, akkor két konkurens lesz belőlük a pénzekért. Ám hozzátette, hogy valószínüleg megegyeznek. A konkrét terveire reagálva Cseke Attila lényegében azt mondta: amiket Bolojan prezentált, azok a Megyei Tanács mostani vezetőinek elképzelései. Így Cseke szerint az onkológiai központ váradi fejlesztése és több megyebeli településre való kiterjesztése az ő ötletük. Azt elismerte, hogy Bolojan tárgyalt Pásztor Sándor, megyei tanácselnökkel, de szerinte Várad elöljárója szűkebb megoldást akar az onkológiai központ kérdésében és a váradi orvosi egyetem támogatása kapcsán is, végül pedig tárgyaló partnerei ötletét mutatta be sajátként.

 Beküldték

Cseke szerint amíg PNL-s megyei vezetés volt, Cornel Popa akkori elnök például azt szorgalmazta stratégiai tervként, hogy építsék újjá a Menyházára vezető utat. Az RMDSZ-es szerint ez inkább Arad megyének lett volna jó és amikor Pásztorék kerültek hatalomra, visszavonták ezt a pályázatot, és új stratégiai tervet készítettek, ez szól többek között az onkológiai központról. Kérdésünkre azt mondta, a vita ellenére várhatóan megyegyeznek Bolojanékkal, akik beállnak e stratégiai terv mögé. Sőt: miközben ez a polémia tart, épp Bolojan tájékoztatójának időpontjában a projektvezetőnek számító Megyei tanács (Várad önkormányzata csak partner lesz) már el is küldte Bukarestbe a fejlesztési tárcának a kérdéses stratégiai fejlesztési tervet.

Szeghalmi Örs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!