ERDON Helyi hírek

2016.09.15. 12:20

Kalóz-szállítókról is tárgyaltak

Megbeszélés zajlott a napokban a Bihar Megyei Tanács vezetősége és a megyében tevékenykedő közszállítási cégek képviselői között.

Megbeszélés zajlott a napokban a Bihar Megyei Tanács vezetősége és a megyében tevékenykedő közszállítási cégek képviselői között.

A találkozón főleg a közszállítási szolgálatok szabályzatának közvitára bocsátott, tervezett módosításairól esett szó. A mintegy negyven jelenlévő cégképviselő javaslatai legfőképp a közös GPS navigációs rendszer bevezetéséhez kapcsolódtak, mint szóvá tették, szeretnék, ha a rendszer nem tenne mindenki számára hozzáférhetővé bizonyos rájuk vonatkozó adatokat . A megyei tanács képviselői egyetértettek: csak a menetrend szerinti, úton lévő járművekkel kapcsolatos adatok lesznek publikusak.

Elterjedt

A találkozó során körvonalazódott az az ötlet, hogy a személyszállító cégek együttműködési szerződést kötnének a városvezetéssel annak érdekében, hogy a távolsági buszjáratok városon belüli megállóit el legyenek látva elektronikus kijelzőkkel, melyek tájékoztatnának az érkezési-indulási időpontokról.

A Pásztor Sándor megyei tanácselnök által vezetett találkozó során a jelenlévők a „kalóz-szállítók” miatti gondokról is szóltak és kérték a megyei tanács segítségét. A jelenség ismét nagyon elterjedt, a törvénytelen szállítók sok esetben ellehetetlenítik az engedéllyel rendelkezők helyzetét, utóbbiak nemegyszer a rönk szélére kerülnek miattuk. A megyei tanács aktív partner szeretne lenni a jelenség megfékezésében.

Szó esett a megállókkal kapcsolatos helyzetről is. Amint Pásztor Sándor elmondta, elkezdték azoknak a megállóknak engedélyeztetési procedúráját, melyek a megyei tanács fennhatósága alá tartoznak. Ezt a jövő év folyamán be is fejezik, azonban annak a mintegy hétszáz megállónak az engedélyeztetése, melyek a településekhez tartoznak, hosszasabb lesz, valószínűleg a következő két év során valósul majd meg.

A megyei tanács vezetősége további találkozókat tervez a szociális és gazdasági partnerekkel. Többek között a Bihar megyei Személyszállítók Egyesületével is konzultál majd a tervezett GPS rendszerrel, illetve azzal a mobiltelefon alkalmazással kapcsolatban, mely informálja majd az utasokat arról, hogy épp hol található a busz, amelyre várnak és mennyi időn belül érkezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!