ERDON Helyi hírek

2016.09.07. 14:44

Bezárják a hulladéktárolókat

Október 30-ig bezárják Bihar megyében az összes hulladéktárolót, amelyek nem felelnek meg az uniós környezetvédelmi normáknak.

Október 30-ig bezárják Bihar megyében az összes hulladéktárolót, amelyek nem felelnek meg az uniós környezetvédelmi normáknak.

A Bihar Megyei Tanács által tegnap a sajtónak eljuttatott közlemény szerint Ioan Mang, a Bihar Megyei Tanács alelnöke látogatott ki tegnap a régi nagyváradi hulladéktározóhoz, amelynek bezárási munkálatai mintegy hatvan, illetve hetvenöt százalékban készültek el. lévén, hogy két különböző ún. celláról van szó. Itt jelenleg a geoszintetikus anyagokat terítik le, majd az utolsó réteg felhelyezése következik. Azt követően építik ki az öntözőrendszert, majd pedig a növényzetet ültetik el. A közlemény tájékoztat a megyében lévő további hét nem előírásszerű hulladékároló bezárásának jelenlegi állapotáról is: a legjobban Vaskószikláson állnak, itt már a munkálatok nyolcvan százalékát elvégezték, a margittai, a belényesi és az élesdi tározó bezárási munkálata hetvenöt százalékban van elvégezve, a nagyszalontai és a székelyhídi tározók környzetbaráttá tétele hetven, illetve hatvankilenc százalékos stádiumban van, míg az érmihályfalvi tározó bezásárának munkálatai a megyei tanács tájékoztatása szerint egyelőre még csak tizenöt százalékban készültek el. A tájékoztatás szerint az idei évi kedvezőtlen időjárás miatt a kivitelező a bezárási határidő meghosszabbítását kérte, így a felsorolt létesítményeket október 30-ig kell végleg bezárni. A hulladéktárolók bezárását célzó beruházás Bihar megyében összesen 44 millió lejből valósul meg, ebből a váradi szemétlerakat bezárására 24 millió lejt költenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!