ERDON Helyi hírek

2016.06.29. 12:49

Zenetábor gyermekeknek

Június 27. és július 2. között a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében zenetáborban vehetnek részt 5-12 éves gyermekek.

Június 27. és július 2. között a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében zenetáborban vehetnek részt 5-12 éves gyermekek.

A foglalkozások fő helyszíne a Kanonok sor 13. szám, de amikor szép az idő, a Székesegyház kertjébe is kimennek velük. A programban ének, tánc, hitoktatás, kézműves-foglalkozások szerepelnek, sok-sok mókával és játékkal fűszerezve. A vidám hangulatért gondoskodnak: Oláh Gabriella kántor, Szerafina és Rafaela vincés nővérek, Erzsébet mallersdorfi ferences nővér, a „csillagocskáktól” Konrád Tamás és Balogh Árpád, a Csillagocska népi zenekar, Ruska Ildikó egyetemista, két leány a Vár-Lak Ifjúsági Központból- Timi és Zita-, Brugós Anikó, a PKE oktatója és Szabó Ervin ifjúsági lelkész.

Kiss Tünde tanárnő régi zenével kedveskedik a gyerekeknek, Tempfli Ádám ny. tanár és tanítványai pedig citerákat mutat be. Kedd délután egy vonósnégyes tagjait is vendégül látták a táborozók: Costin Évát, Ichim Beátát, Székely Boglárkát és Oláh Gabriellát.

Több mint 100 gyermek jelentkezett a táborba, támogató az RMDSZ Communitas Alapítványa.

Ciucur Losonczi Antonius

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!